Mkb-relaties en klanten in Groningen in gesprek over werkstress

Groningen

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Op maandag 18 november ontvingen de collega’s van ArboNed Groningen klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress' in Hitachi Capital Mobility (Euroborg) stadion in Groningen. Een mooie omgeving die goed aansloot bij dit onderwerp. Onze vitaliteit en gezondheidsdeskundige Marlies Krikke gaf samen met bedrijfsmaatschappelijk werker Hanneke van ’t Slot de gasten meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

Dat werkstress een probleem is, bleek uit de kennissessie maar ook uit onze recente cijfers. Van het langdurend verzuim (>42 dagen) wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. 

Groningen
Vitaliteits- en gezondheidsdeskundige Marlies Krikke neemt de gasten mee in het uitgebreide onderwerp van werkstress. 

Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips tijdens deze kennissessie zetten onze deskundigen de gasten in Groningen letterlijk en figuurlijk in beweging. 

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Groningen en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl