klantverhalen

 

 

Zo doen zij het: bijzondere klantverhalen

25 jaar klant

Al 25 jaar maakt ArboNed, samen met de klant, de werknemers in Nederland gezonder en vitaler. Lees hier interviews met klanten van het eerste uur. Waarom vinden zijn het belangrijk om aandacht te besteden aan veiligheid, gezondheid en vitaliteit op de werkvloer?

Veilig en gezond werken tot aan pensioen

“We besteden veel aandacht aan veilig en gezond werken. Elk jaar voeren we de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uit en maandelijks organiseren we toolbox meetings. Ook zijn we aan de slag met het Preventief medisch onderzoek (PMO)."

Gert-Jan Kijk in de Vegte, hoofd personeelszaken Breman Machinery

Goed arbobeleid loont

“Ik denk dat werkgevers zich vooral moeten realiseren hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan gezond en veilig werken binnen het bedrijf. Het kost energie, maar dat krijg je dubbel en dwars terug.”

Sonja Jansen, HR-manager en TQM-manager bij Royal Sens

Het succes van een persoonlijke aanpak

“We hebben voor iedere werknemer een toegespitste aanpak. Uit onze laatste Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) bleek ook weer dat we het – mede dankzij die persoonlijke aanpak – goed doen."

Karina Holleeder, Commercieel & HR-Manager GASSAN Schiphol

Aandacht voor gezondheid werknemers

“Je kunt als bedrijf niet alle arbodisciplines in huis hebben. Samen met onze arbodienst lukt het onze mensen snel en verantwoord terug naar werk begeleiden.”

Jaap Zijlstra, directeur Post Staalbouw

Vitaliteit in de zorg

“We zijn gewoon erg tevreden over de samenwerking. Wij zijn een landelijke organisatie en daar sluit ArboNed als landelijke arbodienst goed bij aan. Tegelijk is er wel het voordeel van één vaste contactpersoon met wie ik heel goed kan sparren over lastige casussen.”

Guze van 't Land-van der Tang, HR-adviseur Adullam

Duurzaam partnerschap

“Wij waarderen duurzame contacten, ArboNed zie ik als een partner. Ik heb genoeg post gehad van allerlei arbodiensten, maar heb toch altijd het gevoel dat ik al goed zit.”

Ab Barendrecht, financieel directeur Barendrecht-Elektra b.v.

PMO: een aanrader

“De Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) is up to date en alle werknemers hebben een Preventief medisch onderzoek (PMO) gedaan. Ik vind het een hele meerwaarde voor het bedrijf. ”

Jan Wijnker, directeur/eigenaar Wijnker Mechanisatie

Arbeidsrisico's verminderen

"We staan open voor verandering, bijvoorbeeld voor actuele adviezen over ergonomie, en investeren in moderne materialen. We doen ons best om heel goed voor het welzijn van onze werknemers te zorgen. Het succes zit hem er volgens mij met name in dat je open communiceert met elkaar en interesse toont in je werknemers.”

Barbara Koper, praktijkmanager Tandartspraktijk Koper

Omgaan met langdurig verzuim

"Bij ziekte binnen je organisatie heb je wel wat aan je arbodienst. Twintig jaar heb ik netjes betaald en nooit iets gehad, maar de laatste vijf jaar hebben we wel te maken met ziekte en moet er van alles worden geregeld. Over ArboNed ben ik tevreden. Als ik iets nodig heb, mail ik en krijg ik ook bijna meteen antwoord.”

Cees Hootsen, directeur/eigenaar Administratiekantoor Hootsen

Goed arbobeleid waardevol

“Het is schrikbarend hoeveel bedrijven hun Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en Preventief medisch onderzoek (PMO) niet op orde hebben. Als het goed gaat met je personeel, heb jij het als ondernemer ook goed.”

Rolf Bouwman, adjunct directeur bij AG Ems Nederland

Belang goede werksfeer

“We hebben bijna geen verloop en het Preventief medisch onderzoek (PMO) liet zien dat de beleving onder collega’s heel hoog is. Ook het veiligheidsniveau is hoog, we hebben een OHSAS certificering.”

Twan Christians, P&O-manager bij Walkro International BV

Vitaliteitsprogramma bij kleine organisatie

“Wij zijn als kleine organisatie met twintig werknemers veel bezig met gezondheid en vitaliteit. Er zijn zit/sta-bureaus, we bieden dagelijks een gezonde lunch, twee keer per week vers fruit en er is een vitaliteitsprogramma."

Nicole Dibbetz, management assistente Eleven

Meer klantverhalen

Lees of bekijk ook de interviews met diverse andere klanten. Van uiteenlopende groottes en uit verschillende branches.

Positieve impact Preventief medisch onderzoek

"Ik was enthousiast toen ik hoorde dat er een Preventief medisch onderzoek (PMO) zou worden aangeboden door mijn werkgever. Het is fijn om te weten hoe ik en mijn team er fysiek en mentaal voor staan en ik moet eerlijk zeggen: het heeft best wel een impact op mij gehad.” 

Jan Hak, Teamleider Milieustraten Avri

Online gezondheidscheck voor metaalbranche

Bedrijven in de metaalbranche werken hard door, voor klanten die hoge eisen stellen aan levertijd en hoge kwaliteit. Hierdoor kan soms de druk op de ketel oplopen voor directies en medewerkers. Aandacht voor de gezondheid van de mensen in de metaalsector is daarom essentieel. Een laagdrempelige manier om dit te realiseren, is het elektronisch Preventief Medisch Onderzoek (ePMO) Metaal. In het tijdschrift Metaal en Techniek vertellen werknemers en werkgevers van de bedrijven C&W Snijtechniek en Metaaldraaierij Dondorff hoe zij het ePMO Metaal hebben ervaren.

Daadkrachtige samenwerking

“Die samenwerking met onze vaste contactpersoon bij ArboNed vind ik heel erg prettig. Het persoonlijke contact is fijn, ze geeft goede adviezen aan ons en de werknemer. Ook kan ze daadkrachtig optreden bij langdurig verzuim, mocht dat nodig zijn.”

Lindsey van der Linden, teamleider bij Freeway Zorg

Hoog werkplezier, laag verzuim

"Mensen worden ouder, werken langer door; je moet als organisatie preventief maatregelen nemen om je mensen optimaal te kunnen blijven inzetten.”

Renate van Dijk, Systeem- & Procesmanager (CIO) bij Aqualectra

Duurzame inzetbaarheid, arbeidsmoraal en werksfeer

“90% van de elektromonteurs krijgen veilig werken mee in de opleiding en zijn zich bewust van de risico’s van het werken in deze branche. Als werkgever moet je ervoor zorgen dat ze veilig én plezier kunnen werken.”

Kees Becker, mede-eigenaar van Voltech bv 

Arbodienst als neutrale tussenpersoon

“Omdat je zo klein bent en elkaar zo goed kent, kan het bij verzuim misschien snel persoonlijk worden. Van ArboNed verwacht ik dat zij de neutrale tussenpersoon zijn die zorgt dat wij ons aan de wet houden en oplossingen aanreikt. Tot nu toe verloopt de samenwerking soepel.”

Petra Wendels-Wuijts, office manager bij QFN Trading & Agency

Succesvolle aanpak (langdurig) verzuim

“Wij pakken verzuim zoveel mogelijk aan bij de bron. Potentieel langdurig verzuim sporen we vroeg op, waardoor we kunnen voorkomen dat werknemers lang uitvallen. De goede, wekelijkse communicatie met onze arbodienst ArboNed is daarbij van groot belang.”

Robert Boogaard, HR-manager bij Sally Beauty Netherlands BV

Het (preventief) arbobeleid van Vitaminesperpost.nl

“Het is belangrijk om je werknemers geestelijk en lichamelijk gezond te houden. Als zij lekker in hun vel zitten, is er minder ziekteverzuim. Preventie is hierbij het sleutelwoord en dat begint bij bewustwording onder je medewerkers.”

Andy Dekker, directeur/eigenaar Vitaminesperpost.nl

Goede begeleiding op arbobeleid belangrijk voor bedrijf in ruimtevaart

"Samen met ArboNed werk ik aan alle facetten rond de Arbowet die relevant zijn voor Bradford. Het is heel prettig dat we hiervoor een vaste contactpersoon hebben. We regelen via ArboNed de verzuimregistratie, de wettelijke documentatie, het plan van aanpak en het re-integratieproces. Met regelmaat bieden we onze werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan. Onlangs hebben we – samen met consultant Ad van Zundert – weer een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uitgevoerd. Jaarlijks laten we ArboNed de oog-certificaten opstellen. Dat laatste is heel specifiek voor onze branche, omdat de certificaten aan bepaalde eisen moeten voldoen. Tot slot werk ik met Ad aan een beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA).”

Cora Willemstein, HR-adviseur bij Bradford

Mooie, lange carrière in de bouwsector

“We moeten jonge bouwvakkers het perspectief laten zien van een mooie, lange carrière in de bouwsector. Want die is er. Daar hebben we de afgelopen jaren al een begin mee gemaakt, door in de opleiding meer aandacht te besteden aan duurzame inzetbaarheid.”

Gerrit Koster, bedrijfsleider bij Bouwgilde

Veel aandacht voor preventie

“Ik zou het anderen zeker aanraden de training preventiemedewerker te volgen. Je begrijpt beter hoe het allemaal in zijn werk gaat en je wordt je bewuster van onveilige situaties. Het leuke is dat je de training volgt met een groep mensen uit allerlei bedrijfstakken en dat je ook van elkaar leert. Eigenlijk blijkt dan dat het in de basis overal om dezelfde principes gaat.”

Marcel Manders, monteur, praktijkopleider en preventiemedewerker bij Shunter

Zelf de regie in handen

"Voor een middelgroot bedrijf met ruim honderd werknemers en vijf vestigingen zoals onze kinderopvang moet mijn arbodienst als partner werken. Ik houd zelf de regie in handen, waarbij ik vragen kan stellen en ideeën krijg aangereikt. Met het online overzicht van ArboNed weten we per kwartaal bovendien heel goed hoe we scoren. Dat is op dit moment beter dan het landelijk gemiddelde in de kinderopvang van een ziekteverzuim van 4,6 procent."

Marjo van Wouden, personeelsfunctionaris

Interview in Eindhovens Dagblad - 23 november 2017

Dikkie & Dik

pdf, 2.4 MB

Verzuim verlagen en kennis verhogen: grip op verzuim met de verzuimtraining

“Wij zijn een internationale speler binnen de uitvaartbranche, met zo’n 200 werknemers in Nederland. De regie ligt bij HR wat verzuim betreft, wij bewaken het verzuimproces. Maar de leidinggevenden spelen nu ook een actieve rol en worden meer betrokken als een medewerker uitvalt. Met de juiste kennis en vaardigheden krijgen ze meer grip op verzuim en dat heeft een positief effect op onze verzuimcijfers.”

Sandra Treebusch, HR manager bij de Facultatieve Groep

Testimonial

Facultatieve Groep

pdf, 787.1 kB

Betrokkenheid maakt werknemers duurzaam inzetbaar

“Bij McDonald’s hechten we veel waarde aan plezier in het werk. Dat straal je immers uit naar de gast. Om ook op lange termijn verzuim te beheersen, stimuleren we werknemers om een gezonde levenshouding aan te houden, ook buiten werktijden. Door ArboNed mee te nemen in onze wereld, weten wij samen constructief invulling te geven aan ons goede werkklimaat.”

 Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer McDonald’s Heerde, Kampen & Zwolle

Testimonial

McDonalds

pdf, 99.8 kB

Werken in een gezonde en veilige werkomgeving

“Arcade is een professionele woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Vorig jaar verhuisden wij naar ons nieuwe pand in Naaldwijk. Wij werken al jaren succesvol samen met ArboNed, zowel op het gebied van verzuim als preventie. Over de vraag wie de RI&E voor ons nieuwe pand moest uitvoeren, hoefden we dan ook niet lang na te denken.”

Angela Hamersma, personeelsadviseur

Testimonial

Arcade

pdf, 114.0 kB
Arbodienst afsluiten? Neem contact met ons op

Ook klant worden?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen