25 jaar klant bij ArboNed, Reginox: 'Werk is namelijk zoveel meer dan alleen inkomen'

  • 06 november 2019 aangemaakt
  • 11 februari 2020 bijgewerkt

Reginox is al 25 jaar klant bij ArboNed Enschede. Genoeg reden voor een stuk taart en een belletje. Want waarom zijn ze al 25 jaar klant en hoe gaan zij om met gezondheid en vitaliteit op de werkvloer? We spreken Esther van Ampting - Kuipers, personeelsfunctionaris bij Reginox B.V..

Reginox

Reginox ontwerpt, ontwikkelt en produceert spoelbakken en werkbladen voor de keuken-, project- en zorgmarkt, in allerlei stijlen en uitvoeringen. Daarnaast leveren zij bijpassende kranen en accessoires. Op verschillende manieren worden de werknemers bij Reginox gestimuleerd om in beweging te blijven en gezond te leven. Esther: "Fitheid en gezondheid zijn immers enorm belangrijk. Je kijkt vooruit; (hoe) kan ik mijn werk nog beter doen? Kortom, je hebt ook zelf een groot deel in de hand hoe goed en hoe lang je kunt werken. En omdat duurzame inzetbaarheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, willen wij de medewerkers daarmee helpen." 

Reginox in beweging

Zo haakt Reginox regelmatig aan bij regionale sportevenementen zoals hardloopwedstrijden, triatlons, bootcamps en wandelevenementen zoals de Airborne Wandeltocht. Daarnaast ontvangen alle vaste medewerkers jaarlijks € 100 om in te zetten voor fitheid en gezondheid. Esther licht toe: "Van de € 100 stort Reginox de eerste € 5 op de bankrekening van een vooraf, gezamenlijk vastgestelde goed doel. Elk jaar worden twee goede doelen geselecteerd die gekoppeld worden aan medewerkers van de hele Ter Steege groep (waar Reginox onderdeel van is). Naast bovengenoemde activiteiten hebben we zit-sta bureaus, technische hulpmiddelen, ledverlichting in ons hele pand, zodat het zicht op de werkplek optimaal is, wandelen in de pauze en waar mogelijk komt men op de fiets naar het werk."

Veilig werken bij Reginox

Ouder wordend werknemersbestand

Reginox heeft een relatief laag verloop, waardoor het personeelsbestand ouder wordt. Dat is een compliment maar ook een risico. "We zien dat het herstellen van lichamelijke klachten op oudere leeftijd langzamer gaat. Naast de lichamelijke klachten, zien we ook een toename in psychische klachten. Door drukke werkzaamheden, zowel zakelijk als privé, is het van groot belang om de goede balans te vinden", vertelt Esther. "Binnen Reginox hebben leidinggevenden een belangrijke signalerende functie. Als zij zien dat mensen dreigen uit te vallen, gaan we in gesprek en bieden waar mogelijk hulp. Mocht een werknemer toch uitvallen dan heeft Reginox speciale re-integratie plaatsen binnen het bedrijf. Medewerkers kunnen in aangepast tempo/werk op een verantwoorde wijze re-integreren. Als het enigszins kan, willen we de collega’s weer zo snel mogelijk zien op de werkplek, al dan niet op therapeutische basis. Werk is namelijk zoveel meer dan alleen inkomen."

ArboNed als arbodienst

Reginox is al 25 jaar klant bij ArboNed. Hoe ervaren ze de samenwerking? "Het is niet voor niets dat we al 25 jaar klant zijn. Elk jaar evalueren we intern de samenwerking en die is nog steeds prima. Wat helpt is dat we vaste contactpersonen hebben: Bert Likkel als bedrijfsarts en Joyce de Vries als onze vaste re-integratie- en preventieadviseur. Hierdoor is er sprake van korte lijnen, even sparren over zaken, meedenken, advies geven. Kortom, wij zijn erg tevreden over ArboNed."