Aandacht voor (preventief) arbobeleid bij Vitaminesperpost.nl uit Zaandam

  • 26 september 2019 aangemaakt

Webshop Vitaminesperpost.nl groeit hard en met die groei is het nodig ook het arbobeleid steeds serieuzer aan te pakken. Onlangs werd het bedrijf klant bij ArboNed. Directeur/eigenaar Andy Dekker bedacht samen met ArboNed-salesmanager Mirella Miedema gelijk een leuke actie voor mkb’ers in Zaandam. We spreken Andy over zijn bedrijf en het belang van gezond en vitaal werken in het midden- en kleinbedrijf (mkb).

vitaminesperpost.nl

Gezondheid en vitaliteit in het mkb

Gezond en vitaal werken zijn speerpunten bij Vitaminesperpost.nl. Andy Dekker: “Het is belangrijk om je werknemers geestelijk en lichamelijk gezond te houden. Als zij lekker in hun vel zitten, is er minder ziekteverzuim. Preventie is hierbij het sleutelwoord en dat begint bij bewustwording onder je medewerkers.” 

Vitaminesperpost.nl geeft hier concreet invulling aan door bijvoorbeeld veel aandacht te besteden aan de luchtkwaliteit in het bedrijfspand en door dagelijks vers fruit aan te bieden. Ook zijn er yogalessen voor de werknemers. “Dat vinden ze niet alleen leuk, het is ook goed voor lichaam en geest”, zegt Andy. 

Arbobeleid

Door de groei van het bedrijf nam de webshop het arbobeleid opnieuw onder de loep en kwam het uit bij ArboNed. “We hebben een externe partij nodig voor dit soort zaken”, zegt Andy. “En ArboNed is een bekende naam.” 

Samen met salesmanager Mirella Miedema bedacht Vitaminesperpost.nl een leuke actie voor mkb’ers in en om Zaandam. “Het leek ons interessant om werkgevers op een sympathieke manier wat bewuster te maken van het belang van goede voeding en vitamines. Waar het best lastig kan zijn je voedingspatroon aan te passen, zijn vitamines een makkelijke stap voor mensen die tekorten hebben.”

Mirella: “Mijn werk als salesmanager is het benaderen en bezoeken van (potentiële) klanten. Hoe leuk is het om deze mkb’ers te benaderen via een ludieke actie met een van onze klanten? Namens Vitaminesperpost.nl mogen wij vitamine D uitdelen. Door een extraatje weg te geven, zoals deze vitamines, vraag je aandacht voor de dienstverlening van ArboNed en heb je gelijk de mogelijkheid om een bedrijf uit de omgeving in de schijnwerpers te zetten. Andy, ik wil je hierbij dan ook hartelijk bedanken voor je enthousiasme, het ter beschikking stellen van deze vitamines en de rondleiding in het bedrijf!”

vitamine D