ArboNed.nl als bibliotheek voor arbozaken

    25 mei 2024 bijgewerkt

Sinds afgelopen jaar zijn er veel veranderingen binnen bedrijf thinkproject. Als internationaal ICT-bedrijf voor grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven worden de arbo-zaken vanuit het hoofdkantoor in Duitsland geregeld. Speciaal voor het bedrijf in Nederland, met tien werknemers werkt Annika Seidel hard om een arbobeleid binnen Nederland op te zetten. ArboNed is daarin een goede partner. “We zijn erg mee gegroeid met jullie kwartaalprogramma”.

Alle data die bij een bouwproject komt kijken maar ook de projecteisen en communicatie, komen in het platform van thinkproject bij elkaar zodat alle partijen doelgericht en gestructureerd kunnen samenwerken. Een kantoorbedrijf waarin te hoge werkdruk een risico kan zijn. “We werken op dit moment met de agile-methode om zicht te krijgen op de werkdruk. Ook staat dit beschreven in de Risico-inventarisatie en –evaluatie, die ik nu aan het opstellen ben. We zijn net verhuisd van een verzamelpand naar een eigen pand dus dan moeten we ook veel dingen zelf regelen zoals de RI&E. De kennissessie tijdens de Week van de RI&E heeft mij dan ook geholpen.” aldus Annika.

annika

Annika Seidel

Goede informatie

Als klant van de verzuimbegeleiding van ArboNed was Annika te gast bij ArboNed Utrecht voor de feestelijke kick-off van ons jubileumjaar. “Het was voor mij erg zinvol. Omdat we net verhuisd waren, moesten we alles zelf regelen zoals het kantoormeubilair, BHV en de RI&E. Tijdens die ontbijt-bijeenkomst heb ik veel praktische informatie gekregen vanuit jullie en jullie partners. Dat heeft mij goed op weg geholpen. Ook heb ik de training Preventiemedewerker gevolgd. Die heb ik als nuttig ervaren, het bood voor mij handvatten om me zekerder te voelen in die rol en meer achtergrondkennis op te doen over de taken en verantwoordelijkheden.”

Compleet pakket

Annika bezoekt dan ook regelmatig de website van ArboNed.nl. “Er staat veel informatie op. Het biedt een compleet pakket en handige templates die je kunt gebruiken als je start met een arbobeleid.” Ook is Annika geabonneerd op de nieuwsbrief. “Dat zou ik aanraden. Investeer even een uurtje per maand als je de nieuwsbrief krijgt om de artikelen goed door te lezen en door de website te klikken. Het is een van de weinige nieuwsbrieven die ik echt structureel lees.”

ArboNed Utrecht

thinkproject is klant van ArboNed Utrecht. ArboNed Utrecht helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Utrecht