Gezond en veilig werken bij IT-bedrijven Transquest en Smartteq, ook in tijden van corona

  • 23 november 2020 aangemaakt

“De toegevoegde waarde van een arbodienst staat of valt met een goede vaste contactpersoon”, vertelt Jozé van Schaik, HR-manager bij Transquest en Smartteq. “En die heb ik bij ArboNed. Maar ook de hoeveelheid praktische informatie die ArboNed biedt, is uniek.”

Transquest en Smartteq

Jozé van Schaik werkt binnen een holding van bedrijven in de software- en hardware-ontwikkeling, met ongeveer 60 werknemers. In haar rol heeft ze te maken met meerdere arbodiensten. “Dus ik kan vergelijken en ik ben heel erg te spreken over ArboNed. Zeker onze vaste contactpersoon is goed. Ze heeft een luisterend oor, heldere adviezen en gaat overal direct achteraan.”

Op kantoor, thuis en in het veld

De meeste werknemers binnen de holding werken op kantoor of thuis, de field engineers werken ‘buiten’ en de implementatie consultants bij de klant of thuis.

“Om de kans op arbeidsrisico’s zo klein mogelijk te houden, hebben we de benodigde certificeringen. Op kantoor kun je als bedrijf zelf een gezonde en veilige werkplek creëren. Daarbuiten ben je afhankelijk van de klant. Daar maken we dan ook afspraken over”, licht ze toe.

Corona: aandacht voor individu

De organisatie raakt er steeds meer van doordrongen dat het thuiswerken veel langer zal duren. “Dus dat faciliteren we”, vertelt Jozé. “We vinden het belangrijk dat onze werknemers een goede thuiswerkplek hebben en we maken ze ook bewust om het werk af te wisselen. We lopen thuis minder dan op kantoor en dan is even een blokje om tijdens de lunch een goede onderbreking.”

Maar niet iedereen kan thuis werken, of vindt het fijn. Dat herkent Jozé: “Sommige van onze werknemers ervaren het echt als een last. Voor hen hebben we op kantoor een omgeving  gecreëerd waar we de coronamaatregelen in acht kunnen nemen. Er is een planning wie, wanneer, waar zit, met voldoende ruimte, extra schoonmaak en eigen werkmaterialen.”

Informatie over corona en preventie

Niet alleen de kwaliteit van haar vaste contactpersoon noemt Jozé uniek, ook over de (online) achtergrondinformatie en tips van ArboNed is ze te spreken. “Vorig jaar heb ik een aantal informatiesessies bezocht rond werkstress en de invloed van leefstijl en over het verlagen van arbeidsrisico’s. De afgelopen tijd vond ik vooral de webinars rond corona erg praktisch. Met een uurtje ben je bijgepraat.”

Jozé van Schaik
Jozé van Schaik