In één klap de juiste verzuimbegeleiding en preventie-aanpak

  • 22 juni 2021 aangemaakt
  • 23 juni 2021 bijgewerkt

Voordat Tamara Kucharek startte als interim verandermanager bij De Haas Advocaten, lag alles op het gebied van arbo en verzekeringen op het bordje van eigenaresse Priscilla de Haas. “Geen doen,” aldus Kucharek. “Er waren wel verzekeringen afgesloten en ook op arbo-gebied was het nodige geregeld, maar niemand wist precies hoe of wat. We zijn inmiddels tien maanden verder en mijn opdracht zit er bijna op. Nu staat er voor De Haas Advocaten een stevig HR-raamwerk waarop ze de komende jaren eenvoudig kunnen voortborduren.”

de haas advocaten

Verzekeringen tegen het licht

Toen Kucharek begon bij Libertas Regulatory & Compliance Lawyers (h.o.d.n. De Haas Advocaten), heeft ze de zes werknemers geprofileerd en geanalyseerd en hield ze de verzekeringen tegen het licht. “Er was een verzuimverzekering afgesloten bij Nationale-Nederlanden en er werd gebruik gemaakt van de diensten van ArboNed.”

Voordelen drieluik ArboNed, Nationale-Nederlanden en Balieplus

Door ook gebruik te maken van Balieplus kon De Haas Advocaten een voordeel behalen met een combinatiepakket. Kucharek: “Met name op preventief vlak kun je als werkgever het verschil maken. Daar heb ik me dan ook op gericht. Pas toen ik eenmaal de juiste personen had gesproken en op de goede knoppen had gedrukt, zag ik de voordelen van het drieluik ArboNed, Nationale-Nederlanden en Balieplus. Met dit pakket ben je in één klap verzekerd van de juiste verzuimbegeleiding en een goede preventie-aanpak. En je profiteert ook nog eens van leuke kortingen op bijvoorbeeld zorgverzekeringen, kantoorartikelen en zelfs maatpakken!”

Staat als een huis

Op het gebied van preventie begon Kucharek klein en praktisch. Denk aan vers fruit op de zaak en (op aanraden van medewerkers) ook aan mooie planten op kantoor. In de loop van de tijd breidde dat uit naar meer diepgaande aspecten zoals de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), een werkplekonderzoek, een Preventief medisch onderzoek (PMO) en de aanstelling van een vertrouwenspersoon. “Ik wil gewoon dat alles staat als een huis.”

Spreekwoordelijke puntjes op de i

“Zeker binnen de advocatuur is het belangrijk dat alles goed is afgedekt en dat de spreekwoordelijke puntjes op de i staan. Dat is ons gelukt. Mede dankzij de prettige samenwerking met ArboNed en Nationale-Nederlanden heerst er structuur en rust op kantoor. Priscilla de Haas kan zich daardoor weer volledig focussen op haar rol als mentor en managing partner.” 

Tamara Kucharek
Tamara Kucharek