Veiligheid bij Verbeek en Bol, handelshuis in bloemen en planten

  • 11 augustus 2020 aangemaakt
  • 25 augustus 2020 bijgewerkt

Henry Egberts is duidelijk. Als verantwoordelijke voor HR en logistiek is de veiligheid van zijn mensen de hoogste prioriteit. Verbeek en Bol is een internationale bloemen en planten im- en exporteur met 57 dienstverbanden. “Het interne transport is het grootste risico. We rijden met elektrokarren en sommige zijn wel 1000 kg met vracht erachter. Daar wil je geen ongeluk mee krijgen.”

Veiligheid bij Verbeek en Bol, handelshuis in bloemen en planten

Op locatie zijn duidelijke rijstraten voor de elektrokarren. Omdat Verbeek en Bol op het terrein van Royal FloraHolland (grootste bloemenveiling van de wereld) werken, liften ze mee op veiligheidsvoorschriften van hen. Henry legt uit: “Vanuit de veiling is er een veiligheidsprotocol, veiligheidsschoenen en –hesjes. Daarnaast zijn we altijd in overleg met onze klanten over veiligheid.” Omdat klanten karren van Verbeek en Bol gebruiken, moeten ze op een bepaalde manier teruggebracht worden. Voldoet het niet aan de eisen, dan wordt er direct contact opgenomen. “Onze werknemers moeten er mee werken dus dat moet veilig gebeuren. Ik zeg altijd tegen onze mensen: ‘Ik wil niet vanavond naar jouw vrouw om te zeggen dat je in het ziekenhuis ligt met een verbrijzeld been’. Dat maakt indruk want dat maak je het gevaar persoonlijk.”

Henry Egberts
Henry Egberts

Sparren

Verbeek en Bol werkt al jaren met ArboNed naar volle tevredenheid. “Ik vind het prettig dat ik een vast contactpersoon heb waarmee ik alles kan regelen. Je gaat niet over meerdere schijven en ik kan sparren over verzuim en arbozaken.” Voor overige HR-zaken heeft Henry regelmatig overleg met een groep oud-cursisten van zijn bijscholing. “Dat is prettig. Ik ben de enige die HR-zaken hier waarneemt dus dan is het fijn om te zien waar anderen tegenaan lopen, bijvoorbeeld bij beoordelingsgesprekken of leaseauto’s.”

Verzuim door psychische klachten

Hoewel Henry ook stress bij hem op de werkvloer herkent, is er bij hem in het bedrijf geen verzuim door werkstress. Wel komt verzuim door disbalans tussen werk en thuis voor. “Inmiddels herken ik snel de signalen en ga ik het gesprek aan. Want disbalans kan uiteindelijk ook leiden tot verzuim.”

ArboNed Amsterdam

Verbeek en Bol is klant van ArboNed Amsterdam. ArboNed Amsterdam helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Amsterdam