Video: “De eerste stap naar een gezondere leefstijl”

    20 december 2023 bijgewerkt

"Het Fitter met ArboNed programma zet mij aan om meer te bewegen, bewuster te eten en geeft tools die aangeven hoe ik mij gezonder en vitaler kan voelen,” zegt Daphne Holdorp, Expediting Logistics and Inspection assistent bij Danieli Corus.

Fitter met ArboNed

Het internationaal opererende Danieli Corus is technologieleverancier voor de hoogovenijzer- en staalproductie en gevestigd in Velsen-Noord. Het bedrijf hecht al jaren veel waarde aan de gezondheid en vitaliteit van zijn werknemers. Belangrijk in deze krappe arbeidsmarkt, want gezonde en vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever.

Maken van gezonde keuzes

Om extra aandacht aan gezondheid en vitaliteit te geven is Danieli Corus gestart met het Fitter met ArboNed programma. HR-manager Frank van Gool daarover: “We zijn een kennisorganisatie. Het is ons belang dat iedereen zich acht uur per dag kan concentreren op zijn werk, en daarna genoeg energie over houdt. Met het Fitter met ArboNed programma willen we onze werknemers faciliteren in het maken van gezonde keuzes, zodat zij zich energiek en vitaal voelen.”

Bewust worden van gezondheid

“Het Fitter met ArboNed programma is gericht op bedrijven met meer dan 50 werknemers en bestaat uit drie elementen,” legt Annerie Eekelder, Vitaliteit- en Gezondheidsdeskundige bij ArboNed uit. “Werknemers hebben toegang tot een app met tips, tricks en aanbiedingen op het gebied van voeding, beweging, slaap en ontspanning. De app geeft inzicht waardoor medewerkers hun gedrag kunnen verbeteren. Verder heeft de werkgever toegang tot een platform waarmee hij inzicht in de vitaliteit van zijn bedrijf krijgt. En medewerkers hebben toegang tot coaching en workshops.”

Keiharde knaken

“De kracht van het programma is de unieke mix tussen belonen, inzicht, spel en sociaal,” vat Iris Groendijk (vitaliteitsconsultant bij Healthcoin) samen. “Werknemers worden beloond voor gezond gedrag in de vorm van keiharde knaken, healthcoins. Die kunnen ze inruilen voor gezonde producten.”

Gezonde leefstijl

“Ik vind het Fitter met ArboNed programma een heel goed initiatief,” vertelt Daphne Holdorp tijdens de Vitaliteitsdag van Danieli Corus. “Het zet mij aan om meer te bewegen, bewuster te eten en geeft tools waardoor ik mij gezonder en vitaler voel. Het programma sluit goed aan op mijn wensen en daagt mij uit om net die stap extra te zetten naar een gezondere leefstijl.”