Video: "Gezondheid en welzijn ontzettend belangrijk"

    16 april 2024 bijgewerkt

Van der Sluis Technische Bedrijven is actief in de bedrijfstakken installatie, constructie en agri voor elk integraal en duurzaam (bouw)proces. Iedere drie jaar biedt het bedrijf zijn medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). In de video hoor je waarom zij dit doen en wat hen dit oplevert. 

Faciliteren

Aandacht voor gezondheid en vitaliteit is belangrijk voor de werkgever én voor de werknemer, vertelt directeur René van der Sluis in de video. Als werkgever faciliteert hij daarom zo veel mogelijk dat de medewerkers hun gezondheid en vitaliteit in de gaten kunnen houden en bevorderen. Het bedrijf heeft onder meer zit-sta-bureaus voor de nodige afwisseling in werkhouding, sponsort fietskleding, biedt fruit aan en stimuleert beweging. Daarnaast biedt Van der Sluis zijn werknemers periodiek een PMO aan dat door ArboNed wordt uitgevoerd. Op organisatieniveau biedt het PMO de kans om te zien of er verbeteringen mogelijk zijn in de werkomgeving om de gezondheid te stimuleren. Op individueel niveau geeft het de medewerkers de mogelijkheid hun gezondheid te monitoren en actie te ondernemen als dat nodig is.

Inzicht

De medewerkers zijn positief over het PMO. Magazijnmedewerker Richard vertelt dat deelname aan het PMO hem zekerheid en inzicht heeft gegeven over zijn gezondheid. "Gezondheid en welzijn zijn gewoon ontzettend belangrijk. Als die dingen niet in orde zijn, kun je je werk ook niet goed doen", zegt hij. Daarom vindt hij het goed dat zijn werkgever hier aandacht aan besteedt. De verschillende onderzoeken en checks in het PMO gaven aan dat alles in orde was met zijn gezondheid. Ook kreeg hij tips mee om dat zo te houden. Bijvoorbeeld over het dragen van gehoorbescherming in luidruchtige ruimtes. 

Meer weten over het PMO?  

Het Preventief medisch onderzoek (PMO) is een uitbreide gezondheidscheck die de fysieke en mentale gezondheid van werknemers in kaart brengt. Uw werknemers krijgen duidelijkheid over hun gezondheid en advies hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. Voor elk bedrijf biedt ArboNed een passend PMO.