Video - Het PMO bij ALK: inzichten om gezondheid te promoten

  • 13 mei 2022 aangemaakt
  • 16 mei 2022 bijgewerkt

“Een gezonde werknemer is voor elke werkgever belangrijk. Door middel van een PMO krijg je specifieke inzichten in wat je als werkgever kan doen om dit te promoten,” zegt Maaike Struisvlugt, HR-manager van ALK in Almere.

Een aantal jaar geleden voerde ALK voor het eerst een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uit samen met ArboNed. Recentelijk hebben ze opnieuw een PMO gedaan. In de video vertellen HR-manager Maaike Struisvlugt en medewerker Pleun van der Plank, Medical Science Liaison bij ALK, wat het PMO hen heeft opgeleverd.

Aandacht voor de gezondheid van werknemers

ALK  is een bedrijf dat gespecialiseerd is in immunotherapie voor allergieklachten. De Nederlandse vestiging telt ongeveer 45 medewerkers. De gezondheid van de medewerkers is voor ALK heel belangrijk. Dat is ook de reden dat het bedrijf periodiek een PMO aanbiedt aan de werknemers. Met de uitkomsten gaat ALK actief aan de slag. Dankzij het PMO is er veel meer aandacht gekomen binnen het bedrijf voor gezondheid.  Door met elkaar te gaan sporten en te wandelen en challenges te organiseren wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd. Daarnaast levert het ook veel onderlinge betrokkenheid en gezelligheid op.

Game changer

Voor Pleun van der Plank, Medical Science Liaison bij ALK, betekende het PMO echt een game changer. Door de inzichten en adviezen die hij door het onderzoek kreeg, heeft hij zijn leefstijl veranderd. Hij voelt zich nu veel beter en heeft veel meer energie.

Meer weten over het PMO?  
Het Preventief medisch onderzoek (PMO) is een uitbreide gezondheidscheck die de fysieke en mentale gezondheid van werknemers in kaart brengt. Uw werknemers krijgen duidelijkheid over hun gezondheid en advies hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. Voor elk bedrijf biedt ArboNed een passend PMO.