Video - “Met een frisse blik naar gezondheid en veiligheid kijken”

  • 28 juni 2022 aangemaakt
  • 27 juni 2023 bijgewerkt

“Bij de voorbereiding op onze Veiligheids- en Gezondheidsdag vinden we het belangrijk om kennis van een externe partij in huis te halen, daarom werken we graag samen met ArboNed,” vertelt William ten Elzen (Managing Director van Ammeraal Beltech).

“Wij vinden het belangrijk dat onze werknemers op dezelfde manier thuiskomen als dat ze van huis zijn gegaan,” legt ten Elzen uit. Het bedrijf dat transportbanden ontwerpt en fabriceert heeft de gezondheid, vitaliteit en veiligheid van zijn werknemers hoog in het vaandel staan. Daarom organiseerde de onderneming een Veiligheids- en Gezondheidsdag. 
 

Frisse blik

“Gezonde en vitale werknemers zijn de basis voor een duurzaam bedrijf,” gaat ten Elzen verder. Maar gezond en vitaal leven is niet altijd even voor de hand liggend. Daarom helpen we onze medewerkers er op de Veiligheid- en Gezondheidsdag er op een andere manier naar kijken. Dat doen we op een ludieke manier en door het gesprek met medewerkers erover aan te gaan. Daarbij werken we graag samen met ArboNed. Als organisatie kunnen wij blind zijn voor de situatie waarin we werken. ArboNed biedt ons juist een frisse blik.” 

Arbeidsrisico’s in kaart brengen

Nick Groot (Vitaliteits- en Gezondheidsdeskundige bij ArboNed) bereidde de dag met Ammeraal Beltech voor. “Samen hebben we de arbeidsrisico’s in kaart gebracht. Daarbij bleken werken in onregelmatige diensten en fysieke belasting belangrijke thema’s te zijn. Deze arbeidsrisico's leiden tot veel uitdagingen bij werknemers. Denk bijvoorbeeld aan het goed slapen, eten en bewegen bij het werken in ploegendiensten.” 

Laagdrempelig

Op de Veiligheids- en Gezondheidsdag gaven de Vitaliteits- en Gezondheidsdeskundigen van ArboNed een workshop vitaliteit met tips over beweging, slaap, voeding en herstel. “Simpel en laagdrempelig, zodat werknemers ze direct kunnen toepassen,” licht Nick toe. “Daarnaast kon iedere bezoeker een Health Check bij ons laten doen, waarbij onder meer bloed, suiker en gewicht werd gemeten. Zo weten de werknemers gelijk hoe het ervoor staat met hun gezondheid en vitaliteit.”

Meer weten over de ondersteuning die ArboNed u als werkgever kan bieden bij het organiseren van een Veiligheids- en Gezondheidsprogramma- of dag? Neem dan contact met ons op.