Vinger aan de pols bij Ebus Planten in Venlo

  • 26 september 2019 aangemaakt

“Als ik merk dat er iets is bij een collega, loop ik meteen even langs.” Het persoonlijke contact is voor Mona Peeters, verantwoordelijk voor de Personeelszaken en administratie bij Ebus Planten belangrijk. Ebus Planten Cash & Carry B.V. is een groothandel van meer dan 9.000 m2 met alles op het gebied van planten; groene en bloeiende kamerplanten, succulenten, tuin- en kuipplanten, vaste- en eenjarige planten, een ruim assortiment plantarrangementen en een afdeling voor hydrocultuur. De drie kwekerijen zorgen een mooie aanvulling van het assortiment in de Cash & Carry. Met vier verschillende adressen en 39 werknemers is fysieke belasting op de werkvloer een arbeidsrisico.

 “Het werk is niet heel zwaar maar het is soms wel repeterend en boven de macht. Daarom organiseren we binnenkort een tilcursus.” ArboNed verzorgt de verzuimbegeleiding bij Ebus. “We zijn tevreden over de dienstverlening. Zij helpen ons te voldoen aan de Wet verbetering poortwachter en in een recent geval van langdurig verzuim zijn wij en onze medewerker perfect begeleid naar 100% herstel.”

Ebus Planten
Ebus Planten Cash & Carry B.V. is een groothandel met alles op het gebied van planten

Fysiek fit

Een voordeel van het fysieke werk is volgens Peeters dat de werknemers ook fit zijn. “Qua gezondheid op de werkvloer gaat het hier vrij goed. Doordat ze veel fysiek bezig zijn, zijn ze ook fit. En volgens mijn collega’s is het werken met groen ook rustgevend. Wij hebben eigenlijk bijna geen last van te hoge werkstress. Natuurlijk is het weleens druk en hebben we seizoenpieken maar niemand ligt wakker hoe ze de volgende dag de werkdag door moeten komen.”

Aandacht

Peeters vindt het dan ook belangrijk om goed een vinger aan de pols te houden. “Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk, voor welk probleem dan ook. En altijd meedenken in oplossingen. Ik zorg ook dat ik regelmatig op de werkvloer te vinden ben en niet alleen maar op kantoor zit. We hebben geen vaste momenten voor werkuitjes maar we organiseren elk jaar een grote borrel aan het eind van het jaar. Dan zie je alle collega’s en delen we de kerstpakketten uit. Je ziet dat dat altijd heel erg gewaardeerd wordt."

Ebus Planten ingang

ArboNed Venlo

Ebus is klant van ArboNed Venlo. ArboNed Venlo helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Venlo