Positieve gevolgen vernieuwde Arbowet voor rol preventiemedewerker

Positieve gevolgen vernieuwde Arbowet voor rol preventiemedewerker

De vernieuwde Arbowet die per 1 juli aanstaande ingaat, heeft onder meer gevolgen voor de rol van de preventiemedewerker. Er komt extra aandacht voor het voorkomen van uitval en verzuim, en de preventiemedewerker krijgt meer houvast bij de uitoefening van zijn taken.

Positieve gevolgen

Volgens Michel van Weely, hogere veiligheidskundige bij ArboNed, heeft de vernieuwde Arbowet positieve gevolgen voor de rol van preventiemedewerker. “De preventiemedewerker krijgt meer houvast om zijn taken goed uit te voeren, maar de grotere nadruk op preventie betekent óók dat je als preventiemedewerker nog beter beslagen ten ijs moet komen.” Lees het interview met Michel van Weely ‘Rol preventiemedewerker nog belangrijker in nieuwe Arbowet’.

Gratis webinar

Tijdens het gratis webinar ‘Wijzigingen Arbowet 2017’ op 11 april om 19.00 uur, zetten de experts van ArboNed in drie kwartier de wijzigingen kort en krachtig voor u op een rij. Na het volgen van dit webinar weet u welke aanpassingen nodig zijn in uw bedrijfsvoering en welke voorbereidingen u kunt treffen. Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door u nu aan te melden.

Preventie centraal

In de vernieuwde Arbowet staat preventie centraal. Met de praktische training Preventiemedewerker leidt ArboNed uw werknemer binnen één dag op tot preventiemedewerker. Voor de wat meer ervaren preventiemedewerker biedt de Vervolgtraining preventiemedewerker uitkomst.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met ArboNed via 030 299 64 44 of via info@arboned.nl.