Kennissessie in het Abe Lenstra Stadion: ‘Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'’

leeuwarden

Kennissessie in het Abe Lenstra Stadion: ‘Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'’

Op maandag 25 november werden klanten en relaties van ArboNed Leeuwarden welkom geheten op een bijzondere locatie, namelijk het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Ze kwamen hier voor de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Vitaliteit- en gezondheidsdeskundige Marlies Krikke en Hanneke van ’t Slot, bedrijfsmaatschappelijk werker, gaven de deelnemers meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

25% van het langdurend verzuim wordt veroorzaakt door stress
Uit recente cijfers van ArboNed blijkt dat van het langdurend verzuim (>42 dagen) 35% wordt veroorzaakt door psychische klachten. 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd (spanning, overspanning en burn-out). Kampt uw werknemer met psychische klachten dan bent u hem gemiddeld 226 dagen kwijt. Is er sprake van een burn-out, dan kan dit zelfs oplopen naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250. Naast goede zorg voor uw medewerker is het ook financieel gezien essentieel om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. En daar wordt u als ondernemer in het mkb ook blij van.

stadion

Praktische tips en denkwerk
Tijdens de bijeenkomst ging bedrijfsarts Johannes van Zandbergen uitgebreid in op een vraag uit de zaal hoe wij binnen ArboNed omgaan met medewerkers met burn-out klachten. Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips zetten Marlies en Hanneke de gasten uit het Noorden van het land letterlijk en figuurlijk in beweging. Zij ontvingen praktische tips en trucs om direct in het werk toe te passen. Daarnaast werden de deelnemers zelf ook aan het werk gezet door na te denken hoe zij in hun praktijk kunnen voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress.  De bijeenkomst werd informeel afgesloten met een hapje en een drankje waarbij de ondernemers en veelal HR-professionals uit het mkb volop de gelegenheid kregen om te netwerken.

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Heerenveen en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl