Even voorstellen: regiomanager Menno Remans

Menno Remans

ArboNed Maastricht heeft een nieuwe regiomanager: Menno Remans. Wij maken kennis met hem en zijn nieuwsgierig naar zijn plannen voor deze vestiging van ArboNed.

Wat is je eerste indruk als nieuwe regiomanager?

Menno: Ik ben erg positief over het enthousiasme van de collega’s, maar ook over de betrokkenheid van onze klanten en hun drive om hun arbobeleid goed vorm te geven. Mijn ambitie voor ArboNed Maastricht is om vitaliteit bij onze klanten meer op de kaart te zetten, zodat zij uitval in de toekomst kunnen voorkomen. Want: Gezond ondernemen. Daar zijn we voor.

Wat mij opvalt in deze regio is dat veel organisaties zowel nationaal, als internationaal opereren. Verder is het belangrijk dat je de taal van de Limburgse ondernemers spreekt. Gelukkig spreken onze meeste collega’s hier het dialect, of verstaan ze het goed.

Hoe wil je dat aanpakken?

Menno: ArboNed is dé arbodienst voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). De gemiddelde mkb’er denkt met betrekking tot zijn bedrijfsvoering niet als eerste aan preventieve arbozaken. Het is echter wel heel belangrijk voor het gezond en vitaal houden van je werknemers en het kan bovendien flinke besparingen opleveren. Daarom besteden we er veel aandacht aan.

Het eerste kwartaal van 2019 hebben we bijvoorbeeld aandacht besteed aan het thema ‘Gezondheid bevorderen’ door korte health checks aan te bieden tijdens onze jubileumbijeenkomsten. Het huidige, tweede kwartaal ligt de focus op het verminderen van arbeidsrisico’s. We zien dat steeds meer klanten over deze thema’s in gesprek gaan met onze adviseurs. Een mooie ontwikkeling.

Je bent voortvarend aan de slag, kun je daar meer over vertellen?

Menno: Zeker. Op 24 juni organiseert ArboNed Maastricht de gratis kennissessie: ‘Werken aan preventie met de RI&E, hoe doe je dat?’, voor iedereen die gaat starten met de RI&E. Een heel belangrijk onderdeel van een goed arbobeleid. Ik heb er alvast veel zin in!

Aanmelden kennissessie

ArboNed Maastricht

ArboNed Maastricht helpt mkb-ondernemers in de regio met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staan we landelijk klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Meer over ArboNed Maastricht