Interactieve kennis- en netwerkbijeenkomst over werkstress voor relaties ArboNed Maastricht

Kennissessie werkstress in Maastricht

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'
Op maandag 11 november ontvingen de collega’s van ArboNed Maastricht klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Na de opening en welkom door regiomanager Menno Remans gaf ArboNed expert Ronald Klee, arbeids- en organisatiedeskundige de deelnemers meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

kennissessie werkstress Maastricht
De kennissessie werd officieel geopend door regiomanager Menno Remans (links)

Uit recente cijfers van ArboNed blijkt dat van het langdurend verzuim (>42 dagen) het grootste deel wordt veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips tijdens deze kennissessie zet Ronald de gasten uit Zuid-Limburg letterlijk en figuurlijk in beweging. 

kennissessie werkstress in maastricht
Met praktische tips en trucs zet Ronald de gasten in Maastricht aan het denken over het voorkomen van ongezonde werkstress. 

Nadat formeel werd afgesloten met een hapje en een drankje en gelegenheid om te netwerken, kregen de deelnemers een kleine goodybag die ze hopelijk extra goed hebben gevuld met extra kennis en inspiratie.

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Maastricht en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl