Gratis webinar ‘Impact wijzigingen eigenrisicodragerschap 2017’

Vanaf januari 2017 worden de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA)-vast en WGA-flex samengevoegd. Dit betekent dat werkgevers tot 12 jaar verantwoordelijk zijn voor vaste én tijdelijke werknemers die ziek uit dienst gaan of arbeidsongeschikt worden. Als eigenrisicodrager zijn werkgevers financieel verantwoordelijk én hebben zij een re-integratie verplichting.

Gratis webinar Impact wijzigingen eigenrisicodragerschap 2017

Op tijd een keuze maken

Vanaf 1 januari 2017 is iedereen voor WGA-vast én WGA-flex automatisch verzekerd bij het UWV. Werkgevers hebben echter tot 1 oktober aanstaande de tijd om te bepalen of ze eigenrisicodrager willen worden, voor de Ziektewet en de WGA. Kiest men ervoor om eigenrisicodrager WGA te blijven, dan moet uiterlijk 31 december 2016 opnieuw een garantieverklaring ingediend worden bij de Belastingdienst.

Uitbesteden of eigen risico dragen?

Het kan nu voor veel werkgevers aantrekkelijk zijn om eigenrisicodrager te worden om - samen met gespecialiseerde partijen zoals ArboNed - grip te hebben op het re-integratiebeleid en schadelast, al dan niet in combinatie met een private verzekering. Voor een aantal is het juist interessant om terug te keren naar het UWV. Het is belangrijk dat werkgevers zich goed laten adviseren (door de verzekeringsadviseur) en tijdig een keuze maken.

Gratis webinar

Tijdens het gratis (online) webinar 'Impact wijzigingen eigenrisicodragerschap 2017’ dat plaatsvond op dinsdag 13 september 2016 van 09.00 tot 09.45 uur, geven experts van ArboNed en kennispartner SV Land in drie kwartier een toelichting op de belangrijke wijzigingen rond het eigenrisicodragerschap voor de ziektewet en WGA. U kunt het webinar hier on demand  terugkijken.

Advies

Welke keuze u ook maakt, ArboNed biedt werkgevers volledige ondersteuning vanaf het eerste tot maximaal het twaalfde ziektejaar. Heeft u vragen, neem dan contact op met ArboNed via 030 299 64 44 of info@arboned.nl. Of lees hier meer over veranderingen WGA 2017.

Gerelateerde nieuwsberichten