Met subsidie uw werknemers vitaal houden

Organisaties die aan de slag willen met het verbeteren van de inzetbaarheid van hun werknemers, kunnen aanspraak maken op subsidie tot € 10.000. U kunt hiervoor tussen 14 tot en met 25 november aanvragen indienen. Werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van uw werknemers loont: het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Agentschap SZW

Als werkgever heeft u wettelijke verplichtingen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Denk aan de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) en het aanbieden van een Preventief medisch onderzoek (PMO). Of het beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA), om onder andere werkstress te voorkomen. Is het voor u tijd om dit op orde te brengen, kom dan nú in actie om in aanmerking te komen voor subsidie.  

Waarvoor kunt u ESF-subsidie aanvragen?

Er is 22 miljoen euro ESF-subsidie beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. U kunt een aanvraag voor subsidie indienen voor projecten voor minimaal 40 werknemers, die gebaseerd zijn op een of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van de niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.
  • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.
  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement

Nú actie nodig

In totaal is € 13 miljoen beschikbaar voor projecten met een investering tussen de  € 12.000 en 20.000. Dit totaalbudget wordt verdeeld tussen alle aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u 50% van uw investering terug in de vorm van subsidie. 

Om ervoor te zorgen dat de subsidie tijdig wordt aangevraagd, is het belangrijk om nu in actie te komen. Bel daarom, als u vragen hebt, met uw vaste contactpersoon bij ArboNed. Of neem contact op met Paul Kovács via paul.kovacs@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten