Vertrouwenspersoon biedt uitkomst bij aanpak ongewenst gedrag op werkvloer

Twee woorden domineerden de afgelopen tijd de media: ‘me too’. Steeds meer vrouwen, maar ook mannen melden dat ze op wat voor manier dan ook onheus bejegend zijn. 

Vertrouwenspersoon biedt uitkomst bij aanpak ongewenst gedrag op werkvloer

Ongewenst gedrag op de werkvloer

De actie #MeToo moet seksuele intimidatie uit de taboesfeer halen en aantonen hoe wijdverbreid het is. Maar het gaat verder dan dat. Neerbuigende opmerkingen, agressie en pesten zijn problemen die in elke organisatie kunnen voorkomen. En mensen kunnen daar letterlijk ziek van worden. 

Ondersteuning van vertrouwenspersoon

Een melding van ongewenste omgangsvormen moet een leidinggevende altijd serieus nemen. Maar het kan voor een slachtoffer lastig zijn open over de problemen te praten. ArboNed kan hierbij ondersteunen via een vertrouwenspersoon of we leiden één van uw eigen werknemers hiervoor op. Zo werkt u aan een goede werksfeer en zorgt u ervoor dat ‘#MeToo’ voor uw bedrijf ‘slechts’ een hashtag blijft.

Meer informatie

Naast hulp aan slachtoffers bij ongewenst gedrag, kan ArboNed u ook op andere manieren helpen de sociale veiligheid binnen uw organisatie te verbeteren. Vanuit de Arbowet bent u als werkgever zelfs verplicht om aandacht te besteden aan deze onderwerpen, in de wet psychosociale arbeidsbelasting genoemd. 

Vragen

Heeft u vragen of wilt u direct de hulp van ArboNed inschakelen? Kijk op arboned.nl/vertrouwenspersoon, bel naar 030 299 62 77 of stuur een e-mail naar salessupport@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten