Samenwerking tussen de bedrijfsarts en HR

Een bedrijfsarts is een adviseur op het gebied van werk en gezondheid. Hij helpt werknemers snel en verantwoord aan het werk bij verzuim. Hij kijkt ook verder en geeft advies en ondersteuning aan werkgevers bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. In het HR Journaal op 12 april van XpertHR Actueel geeft arts Lianne Schouten tekst en uitleg bij de werkzaamheden van de bedrijfsarts en de samenwerking met HR.

Arts Lianne Schouten geeft tekst en uitleg bij de werkzaamheden van de bedrijfsarts en de samenwerking met HR

Bij een medewerker die ziek is, is een goede communicatie tussen werkgever, werknemer en bedrijfsarts essentieel. Wat zijn dan de do’s en don’ts? En met de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) krijgt de bedrijfsarts meer bevoegdheden op het gebied van preventie. Hoe kan HR daar beter gebruik van maken zodat je zieke werknemers kunt voorkomen? Dit zijn vragen die arts in opleiding Lianne Schouten zal beantwoorden tijdens dit half uur durende HR Journaal. Deelname is gratis en u kunt zich hier aanmelden. De uitzending is live en start om 13.00 uur. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u een link om het Journaal op een later moment terug te kijken. Lianne werkt bij HumanCapitalCare, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare.

Meer over de bedrijfsarts?

Benieuwd wat de werkzaamheden van een bedrijfsarts zijn en wat hij voor uw organisatie kan betekenen? Bekijk dan ook onze speciale pagina rondom de bedrijfsarts of neem direct contact met ons via 030 299 62 77 of salessupport@arboned.nl.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten