Dit is waarom al uw werknemers mee moeten willen doen aan een Preventief medisch onderzoek (PMO)

  • 20 februari 2019 bijgewerkt

Het Preventief medisch onderzoek (PMO) geeft uw werknemer inzicht in zijn energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Alle werknemers krijgen een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. Hierdoor biedt het PMO niet alleen inzicht, maar ook oplossingen. De privacy van uw werknemers is hierbij gewaarborgd. De werkgever krijgt een groepsrapportage inclusief passend advies.

Voordelen van het PMO

Gezondheid in kaart

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de dingen die hij leuk vindt. Maar de meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewuster bezig zijn met hun eigen gezondheid en leefstijl, kunnen veel negatieve gezondheidseffecten voorkomen. Ze kunnen zelf goed zorgen voor het ervaren van een energiek, vitaal en gezond gevoel. Een Preventief Medisch Onderzoek vormt hierbij een goede stap.

De voordelen van een PMO:

  • Werknemers krijgen een goede indicatie van de eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Werknemers krijgen een adviesgesprek met een vitaliteits- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is gratis en vrijwillig voor werknemers.

Bedrijfsspecifieke groepsrapportage

Na afronding van het gehele traject ontvangt u als werkgever - indien gewenst - een groepsrapportage. U krijgt helder advies wat u en uw werknemers kunnen doen om de gezondheid te verbeteren en het risico op uitval te reduceren, zonder op individuele gevallen in te gaan.

De resultaten ontvangt u in een rapportage met een bedrijfsspecifieke toelichting. Zo kunt u snel aan de slag om de gezondheid en productiviteit van uw werknemers te behouden of te verbeteren, en verzuim te voorkomen.

Lees meer over het PMO