Verzuim voorkomen met behulp van de training Verzuimmanagement

  • 16 oktober 2018 aangemaakt

Heeft u als leidinggevende, verzuimcoördinator of bijvoorbeeld adviseur Personeel & Organisatie te maken met werknemers die zich ziek melden? En wilt u het aantal ziekmeldingen en de duur ervan graag omlaag brengen? Dan is de training Verzuimmanagement iets voor u!

Verzuim voorkomen met behulp van de training Verzuimmanagement

Verzuim beheersen en beperken

Verzuim is een complex probleem. Het is naar voor de medewerker én voor de organisatie. De kosten van verzuim kunnen flink oplopen en de juiste begeleiding kan om een flinke tijdsinvestering vragen. Eén verzuimdag kost al snel €250 dus niets doen is geen optie, zeker niet bij langdurig verzuim. Waarschijnlijk komen er allerlei vragen op u af:

  • Hoe kunt u iemand het beste begeleiden?
  • Welke rechten en verplichtingen hebben werkgever en werknemer?
  • Welke stappen kent de Wet verbetering poortwachter?
  • Hoe ga ik effectief de diverse verzuimgesprekken aan met werknemers?

De training gaat uitgebreid in op deze en andere vragen, zodat u verzuim effectief leert beheersen en beperken.

Training van één dag

Doet u mee aan de training Verzuimmanagement, dan kunt u rekenen op praktische handvatten. De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden en interactief wordt de vertaalslag gemaakt naar uw praktijk. U oefent met casussen en krijgt hierop gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u nodig heeft op het werk. De opgedane kennis en vaardigheden kunt u hierdoor direct toepassen.

Krijg grip op het verzuim én krijg alle wettelijke verplichtingen inzichtelijk.

Boek de training