Zo houdt u de goede voornemens vol, ook op het werk

  • 08 januari 2019 aangemaakt

Begin januari. De goede voornemens staan nog op het netvlies en we zijn nog vol goede moed. Maar nu begint het moeilijkste gedeelte, de goede voornemers volhouden. U als werkgever kunt u werknemers daar bij helpen. En dat is belangrijk, want gezonde werknemers betekent minder vaak ziek en productiever op het werk.

Zo houdt u de goede voornemens vol, ook op het werk

Beloon

U kunt ervoor kiezen uw werknemers te belonen. Volgens recent onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt namelijk dat stoppen met roken kansrijker is als mensen op hun werk onder andere beloond worden voor hun prestatie.

Bied training aan

Het veranderen van gedrag of een leefstijl vergt meer dan alleen een goede voornemen. Daarom is het ook zo lastig vol te houden. Met een workshop of training pakt u niet alleen ingesleten gewoontes aan. Het creëert ook bewustwording bij de werknemers, waardoor zij zelf actief aan de slag gaan. En uiteindelijk gezonder worden én blijven.

Geef het goede voorbeeld

Door het goede voorbeeld te geven, is het voor de individuele werknemer makkelijker vol te houden. Dus doe de rookruimte in de ban, serveer alcoholvrij bier en wijn bij de vrijdagmiddagborrel en zorg naast de vette hap ook voor voldoende gezonde snacks in de kantine. Daarbij kunt u zelfs een beetje sturen door de gezonde snack op ooghoogte te serveren en de frikandel meer in het hoekje van de kantine te plaatsen.

Meer informatie

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestresst, hebben meer energie en zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend. De leefstijlprogramma’s van ArboNed richten zich op bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Per thema is een programma dat hier op aansluit. Daarbij biedt ArboNed de praktische training Fit in je werk. Hierin leert u in twee uur alles over de gezondheidsrisico’s op kantoor en hoe u deze risico’s vermindert.