Alle werkende 45-plussers gratis loopbaanadvies

27 maart 2019 bijgewerkt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) startte vorig jaar met een subsidietraject om oudere werknemers weer regie in hun eigen loopbaan te geven. Dit traject was gelimiteerd voor 45-plussers uit een aantal beroepsgroepen. De regeling is nu uitgebreid voor alle beroepsgroepen en blijft van kracht tot 10 januari 2020. Het ontwikkeladvies stimuleert deelnemers om de regie van hun verdere loopbaan in eigen handen te nemen. Focus, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare, voert onder andere deze adviezen uit.

Alle werkende 45-plussers gratis loopbaanadvies

Gratis advies om duurzaam aan het werk te blijven

Het gesubsidieerd loopbaanadvies noemt SZW het ‘Ontwikkeladvies’. Dit advies is belangrijk voor de werknemer om bewust na te denken over hun werktoekomst. Resultaat kan zijn dat zij zich verder ontwikkelen of een loopbaanswitch maken. Het advies kost € 600,-. Er zijn geen kosten verbonden aan het ontwikkeladvies voor de werkgever of de deelnemende medewerker. De uitvoerende loopbaanadviseur of het loopbaanadviesbureau vraagt de subsidie aan. 

Voorwaarden van deelname

Alle werkende 45-plussers (werknemer, ambtenaar of zelfstandige zonder personeel) die minimaal 12 uur per week werkzaam zijn.

Hoe doet u mee?

Voldoet u aan de voorwaarden of heeft u een werknemer in dienst die voldoet aan de voorwaarden en wilt u meedoen met het Ontwikkeladvies? Dan kunnen wij deze gratis voor u uitvoeren. Onze loopbaanprofessional vraagt de subsidie voor u aan.

Aanmelden Ontwikkeladvies