Nieuw: PMO Metaal, het Preventief medisch onderzoek speciaal voor de metaalbranche

Het lijkt een modewoord, maar ook als ondernemer in het mkb-metaal kunt u er niet omheen: duurzame inzetbaarheid. Mkb-metaalbedrijven moeten met minder, en gemiddeld steeds ouder wordende, medewerkers productiever en innovatiever worden om het hoofd boven water te kunnen houden. Het is daarom essentieel aandacht te besteden aan de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers en proactief te werken aan het duurzaam inzetbaar houden van het belangrijkste kapitaal in uw bedrijf. Een laagdrempelig middel hiervoor is het Preventief medisch onderzoek (PMO) Metaal. Bovendien voldoet u hiermee gelijk aan uw wettelijke verplichting.

Nieuw: ePMO Metaal, het online Preventief medisch onderzoek speciaal voor de metaalbranche

Online gezondheidscheck

Het PMO Metaal is een unieke, branchegerichte digitale gezondheidscheck, die kan worden aangevuld met fysieke onderzoeken. Het is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Koninklijke Metaalunie en geeft snel en gemakkelijk inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers. Uniek in Nederland en voor alle leden van Koninklijke Metaalunie. 

Karen van Namen, Branchemanager: “ArboNed werkt samen met verschillende branches, omdat wij met een branchegerichte aanpak het verschil kunnen maken voor de ondernemer. Onze nauwe samenwerking met Koninklijke Metaalunie heeft door de jaren gezorgd voor een ruime ervaring in de metaal- en techniekbranche. Het PMO Metaal is een kroon op die samenwerking. We bundelen hierin onze gezamenlijke kennis en expertise en bieden zo een unieke oplossing gericht op duurzame inzetbaarheid. Daar zijn we als strategisch partner van Metaalunie dan ook trots op.”

Lager verzuim, minder kosten

Het Preventief medisch onderzoek (PMO, of PAGO) is een wettelijk verplicht middel om werknemers actueel inzicht te geven in hun gezondheid, leefstijl en eventuele gezondheidsrisico’s. Zo weten zij wat ze kunnen doen om dit te verbeteren, om verzuim te voorkomen. En u kunt gericht maatregelen treffen om uw organisatie gezonder en vitaler te maken. Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, hebben meer werkplezier en verzuimen minder. Belangrijk, want gemiddeld kost één dag verzuim u al snel 250 euro.

Afgestemd op de branche

Het PMO Metaal is een online vragenlijst specifiek afgestemd op de werkzaamheden in de metaal- en techniekbranche. Direct na het invullen, ontvangen de werknemers een persoonlijke rapportage die inzicht geeft in hun mentale gezondheid, energie, leefstijl en fysieke gezondheid.

Loopt een werknemer een verhoogd gezondheidsrisico, dan krijgt hij een uitnodiging voor een telefonisch adviesgesprek met één van onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen. Daarnaast coacht ArboNed uw werknemer bij het uitvoeren van de nodige verbeteracties. Waar mogelijk maken we hierbij gebruik van de samenwerkingen en voordelen die de Metaalunie biedt.

Vanaf 15 deelnemers kunt u kiezen voor een groepsrapportage die de relevante risico’s voor uw bedrijf zichtbaar maakt en nieuwe inzichten biedt op het gebied van duurzame inzetbaarheid, gezondheid en veiligheid.

U kunt uw medewerkers al vanaf € 54 per persoon een PMO Metaal aanbieden. Mogelijk bent u wettelijk verplicht om aanvullend fysieke onderzoeken te laten uitvoeren. 

Dit levert het PMO u en uw werknemers op

  • Kostenbesparing dankzij daling verzuim.  
  • Inzicht in leefstijl en gezondheidsrisico’s.
  • Bewustwording bij uw medewerkers van het belang van een goede gezondheid.  
  • U bouwt aan een gezonde toekomst voor uw bedrijf met duurzaam inzetbare werknemers.
  • U kunt voldoen u aan uw wettelijke verplichting om uw werknemers periodiek een PMO aan te bieden.

Pak de gezondheidsrisico’s binnen uw bedrijf aan en vraag direct een offerte op via
030 299 62 77 of salessupport@arboned.nl. Of kijk voor meer informatie op arboned.nl/pmo-metaal

Gerelateerde nieuwsberichten