Voldoe aan de Arbowet: regel uw basiscontract

  • 23 januari 2019 aangemaakt

Als werkgever bent u verplicht volgens de Arbowet in bezit te zijn van een basiscontract. Volgens de wetgever zijn werkgevers, werknemers en arbodienstverleners gebaat bij duidelijke afspraken om werkend Nederland gezond en fit te houden. Daarom zijn een aantal basisregels opgesteld, die moeten terugkomen in het basiscontract. Gemakkelijk en snel uw basiscontract regelen, op een moment dat het u uitkomt? Lees snel verder.

Voldoe aan de Arbowet: regel uw basiscontract

Basiscontract

In het basiscontract staat beschreven bij welke taken u zich in ieder geval laat ondersteunen door een arbodienstverlener of bedrijfsarts. Dan zijn er een aantal belangrijke bepalingen wat betreft de bedrijfsarts die in het basiscontract moeten staan. Ook is er de verplichting van een klachtenprocedure in het basiscontract opgenomen. En in het basiscontract moet staan hoe het overleg van de bedrijfsarts met de preventiemedewerker en de ondernemingsraad (OR) is geregeld. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een korte animatie gemaakt over het basiscontract:

Lees hier alle punten waaraan een basiscontract moet voldoen.

Snel geregeld

Er komt dus best wat kijken bij het opstellen van een basiscontract dat voldoet aan alle wettelijke eisen. Bij ArboNed regelt u het basiscontract gemakkelijk en snel online, met een paar klikken op de knop. Stel zelf uw gewenste pakket samen via de verzuimabonnementenkiezer. En regel uw basiscontract op een moment dat het u uitkomt, dat kan ook ’s avonds zijn, of in het weekend.

U bepaalt hoe én wanneer wij in actie komen. Scherp op de bal zitten en direct actie op de dag van de ziekmelding? Of het eerst even aankijken, zelf de regie pakken en later ArboNed inschakelen? U beslist bij afsluiten zodat het abonnement het best bij uw onderneming past.

Lees hier meer over de verzuimabonnementen en u begrijpt waarom al velen u voor gingen.

Checklist wijzigingen Arbowet

De verplichting van een basiscontract is een van de laatste wijzigingen in de Arbowet. Met deze wijzigingen is er meer focus op het voorkomen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Om boetes te voorkomen moet u aan alle verplichtingen uit de Arbowet voldoen. Om zeker te zijn dat u ook voldoet aan de laatste wijzigingen hebben wij een overzichtelijke checklist gemaakt.

Download checklist