Directeur medische zaken van ArboNed bij RTLZ

  • Leestijd
    1 minuten
  • 15 februari 2019 aangemaakt
  • 28 september 2021 bijgewerkt

Stress, meer werk, minder vrijheid. Het verzuim door werkstress blijft maar stijgen. Wat kunt u, als werkgever en werknemer, doen? Onze directeur medische zaken en bedrijfsarts Truus van Amerongen sprak hierover bij RTL Z. 

Stress en burn-out op de werkvloer

In het programma Kijker aan Z van RTL Z beantwoorden Truus en Maaike Helmer, ervaringsdeskundige en schrijver van het boek NIETS, kijkersvragen over werkstress en burn-out. Zo gaven ze tips voor werknemers én werkgevers om verzuim door werkstress te voorkomen. 

Kijk hier de hele aflevering bij RTL Z terug.

Unieke aanpak psychisch verzuim

Ruim een derde van het langdurend verzuim komt door psychische klachten. Om die reden heeft ArboNed zich gespecialiseerd in psychisch verzuim en een revolutionaire, nieuwe ontwikkeld die begint bij de Digitale verzuimvoorspeller. Dankzij 25 jaar ervaring en dataonderzoek kan ArboNed op basis van de uitkomsten hiervan na een ziekmelding voorspellen of een werknemer korter of langer dan twee weken zal verzuimen. Deze nieuwe werkwijze is onvergelijkbaar met (verzuim)vragenlijsten van andere aanbieders. 

Blijkt dat er sprake is van psychisch verzuim, dan ontvangt de werknemer een aanvullende (digitale) vragenlijst. Binnen vijf werkdagen na het invullen van deze vragenlijst krijgt hij een uitnodiging voor het spreekuur van de bedrijfsarts. Zo biedt ArboNed sneller de juiste begeleiding. Deze aanpak heeft bewezen dat het psychisch verzuim met gemiddeld 20 tot 25 dagen kan worden verlaagd als de juiste interventie direct wordt ingezet. En dat scheelt aanzienlijk in de portemonnee. 

Verzuimbegeleiding van ArboNed