Drie tips voor Fiets naar je Werk-dag

  • Leestijd
    2 minuten
  • 22 mei 2019 aangemaakt
  • 23 mei 2019 bijgewerkt

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever en verzuimen minder. Beweging is gezond. Geen betere dag om hiermee te beginnen dan op 23 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag! Drie redenen waarom u wilt dat uw medewerkers op de fiets naar de zaak komen.

Fiets naar je Werk

1.    Uw personeel fietst de file zo voorbij

Fietsers hebben geen last van (onvoorspelbare) files. De verwachte aankomsttijd is op de fiets dus makkelijker te voorspellen dan in de auto. Op elk moment fluitend de deur uit, zonder de fileberichten angstvallig in de gaten te houden.

Uw werknemers hebben bovendien geen last van de ergernissen en stress die filerijden veroorzaken. Laat werkstress nu net beroepsziekte nummer 1 zijn volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

2.    Minder stress door te fietsen

Op de fiets dus geen filestress, maar juist de kans om even uit het hoofd en in het lichaam te gaan. Stress neemt af dankzij beweging en die dagelijkse fietstocht naar kantoor is dan alvast mooi meegenomen. Zeker voor de drukbezette medewerkers die het sporten maar lastig kunnen inpassen naast werk en gezinsleven.

3.    Fietsen is goed voor de gezondheid

Werknemers die minimaal vijf dagen per week, dertig minuten per dag fietsen hebben een betere weerstand, spierkracht en conditie. Doordat ook de hartspieren sterker worden van fietsen, verbetert de algehele gezondheid. Fietsers hebben bijvoorbeeld minder last van hartritmestoornissen.

Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt uw werknemers er zich wel bewust van maken en hen helpen bij het maken van andere keuzes.

Stimuleer werknemers via een fietsplan

Werknemers waarderen het fietsplan als secundaire arbeidsvoorwaarde. Er geldt nog steeds belastingvoordeel en het fietsplan kan mooi worden ingepast in uw vitaliteitsbeleid.

Leefstijlprogramma’s van ArboNed

U heeft uw personeel op de pedalen gekregen? Super! Hou dit vast door ingesleten gewoontes aan te pakken via de leefstijlprogramma’s van ArboNed. Deze programma’s op maat verbeteren de gezondheid van uw werknemers, doordat ze niet alleen ingesleten gewoontes aanpakken, maar ook iemands leefstijl veranderen. Dankzij bewustwording bij de werknemers, gaan zij zelf actief aan de slag om gezonder te worden én te blijven. Meer weten? Neem dan direct contact met ons op.

Meer over onze leefstijlprogramma’s

Deelnemers aan de Fiets naar je Werk-dag maken kans op een Gazelle!