Subsidieregeling voor eerlijk, gezond en veilig werk

Vanaf juni 2019 kunnen werkgever- en werknemersorganisatie subsidie aanvragen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor preventieve activiteiten op het gebied van eerlijk, gezond en veilig werk. Het minimale bedrag is € 25.000 en het maximale subsidiebedrag bedraagt € 100.000 per aanvraag. 

Subsidieregeling voor Eerlijk, Gezond en Veilig Werk

In principe is de subsidie bedoelt voor 50% van de kosten. Vraagt u subsidie aan voor een project dat zich op het alle drie de thema’s richt, is het maximale percentage van subsidie hoger, namelijk 80%. In totaal is er € 600.000 beschikbaar. 

Projecten die ingediend kunnen worden het terrein van eerlijk, gezond of veilig werk zijn onder andere:

  • een onderzoek waarvan de resultaten door de aanvrager of derden worden toegepast;
  • een pilot waarin innovatieve instrumenten, methoden of werkwijzen worden ontwikkeld en getest;
  • een communicatie- of voorlichtingsactiviteit; (let op, volgens de Arbowet bent u verplicht uw werknemers voorlichting en scholing te geven om verzuim en arbeidsongevallen te voorkomen. Om aanmerking te komen voor deze subsidie biedt u voorlichting aan die meer of iets anders inhoudt dan het voldoen aan uw wettelijke verplichting.
  • een training aan groepen. (denk hierbij bijvoorbeeld aan incompany-training)

U kunt voor meerdere projecten een aanvraag indienen tot een maximaal van €100.000,-. De minister verdeelt het bedrag op volgorde van binnenkomst. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen kunnen tot 31 juli 2019, 17:00 uur ingediend worden.

Meer informatie vindt u op Arboportaal

Gerelateerde nieuwsberichten