Werknemers zijn tevreden over bedrijfsarts

Uit onderzoek van marktonderzoekbureau Ipsos blijkt dat werknemers tevreden zijn over hun bedrijfsarts. Op het gebied van privacy en gevoelige informatie scoren bedrijfsartsen zelfs beter dan drie jaar geleden. Ipsos vroeg ruim 900 werknemers die begin dit jaar te maken hebben gehad met een arbodienst, naar de werkwijze en het contact.

onderzoek Oval privacy bedrijfsarts

Privacy

Uit het onderzoek blijkt dat 83 procent van de gevraagde werknemers ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ is over het vertrouwelijk omgaan met medische gegevens. Dit was in 2016 nog 73 procent was. Niet meer dan 3 procent van de dit jaar ondervraagde werknemers zei ‘ontevreden’ of ‘zeer ontevreden’ te zijn. Over de onafhankelijkheid was 71 procent content tegenover 62 procent in 2016. Ook voor de duidelijkheid van de afspraken en het nakomen daarvan krijgt de bedrijfsarts een beter cijfer. Net als de waardering voor de bedrijfsarts steeg ook de tevredenheid van de casemanager. Werknemers zijn vooral te spreken over zijn of haar onafhankelijkheid: die nam toe van 49 naar 67 procent.

Deskundige bedrijfsartsen

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de brancheorganisatie van arbodiensten OVAL. Directeur van OVAL Petra van de Goorbergh over de uitkomsten: “Goede bedrijfsgezondheidszorg en preventie vragen om teamwork waarbij de krachten van bedrijfsartsen, casemanagers, arbeidsdeskundigen, arboverpleegkundigen en andere professionals worden gebundeld en ieder op zijn of haar deskundigheid wordt ingezet. Juist daarom is het goed om te zien dat ook deze mensen -die net als bedrijfsartsen gebonden zijn aan het medisch beroepsgeheim- op het aspect van privacy beter worden beoordeeld.”

Het gehele trendrapport van het klanttevredenheidsonderzoek is hier te vinden.

Over OVAL
OVAL is de brancheorganisatie van dienstverleners die actief zijn op het terrein van werk, loopbaan en vitaliteit. ArboNed is OVAL-lid.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten