Preventiemedewerkers aan de slag met gevaarlijke stoffen tijdens expertsessie

Op dinsdag 2 juli gingen preventiemedewerkers op het hoofdkantoor van ArboNed aan de slag op de gratis kennissessie: ‘Risico’s gevaarlijke stoffen beheersen en beroepsziekten voorkomen’. Tijdens deze sessie gingen ze dieper in op hoe de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) kan helpen beroepsziekten te voorkomen. Ook werd er gesproken over hoe met een Preventief medisch onderzoek (PMO) de risico’s beheerst kunnen worden.

Expertsessie preventiemedewerkers

Cijfers en praktische problemen

De sessie werd geopend door Ger Steinmann, bedrijfsarts bij ArboNed. Hij stelde de andere deskundigen van ArboNed voor: Alka Barten (arbeidshygiënist), Frank Peters (arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige) en Bob Boom (vitaliteits- en gezondheidsdeskundige). Aanwezigen konden bij de start van de sessie aangeven waar de informatiebehoefte lag. Daar konden Frank en Alka in het inhoudelijke gedeelte goed op in spelen. Met de ervaringen van alle experts uit de praktijk gaven zij direct praktische tips aan de aanwezigen. 

Tijdens de presentatie was er veel ruimte voor vragen. Dit zorgde tijdens de hele sessie voor interessante gesprekken waarbij aanwezigen elkaar ook oplossingen aanreikten. Halverwege de sessie was er een lunch waar praktijkvoorbeelden en persoonlijke casussen werden besproken.  

Meer kennissessies 

ArboNed bestaat 25 jaar. Als dank voor het vertrouwen, vieren we ons jubileum heel 2019 met onze klanten. Ieder kwartaal staat er een thema centraal. In het volgende kwartaal staan we stil bij de thema's rond psychosociale arbeidsbelasting, zoals ongewenst gedrag en arbeidsconflicten. Via onze nieuwsbrief en onze website ontvangen klanten iedere maand praktische hulpmiddelen, tips en aanbiedingen over dit onderwerp. In september organiseren we nieuwe kennissessies door het hele land, dit keer over het thema arbeidsconflicten. Klanten worden hier persoonlijk voor uitgenodigd.

ArboNed 25 jaar

Expertsessie preventiemedewerkers
Tijdens de start van de sessie was er de mogelijkheid om aan te geven waar de informatiebehoefte lag. In de zaal zaten veel preventiemedewerkers en een aantal hr-managers.
Expertsessie preventiemedewerkers
Onze vier experts informeerden preventiemedewerkers over gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Staand van links naar rechts: Bob Boom (vitaliteits- en gezondheidsdeskundige), Ger Steinmann (bedrijfsarts), Frank Peters (arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige) en Alka Barten (arbeidshygiënist)

expertsessie preventiemedewerkers

Gerelateerde nieuwsberichten