Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. Hoe gezond hij leeft, is aan de werknemer, maar u kunt hem als werkgever wel bewust maken van de voordelen van een goede leefstijl. Bijvoorbeeld via een Preventief medisch onderzoek (PMO). Een PMO geeft u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En biedt adviezen om dit te verbeteren.

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Bewust van gezondheid en leefstijl

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de mooie dingen in het leven. De meeste mensen staan pas stil bij (de waarde van) hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewuster bezig zijn met hun eigen gezondheid en leefstijl, kunnen veel negatieve gezondheidseffecten voorkomen.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Het PMO kunt u zien als een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers. Het geeft de werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. Hierdoor biedt het PMO niet alleen inzicht, maar ook oplossingen.

De voordelen van een PMO

Een PMO biedt werknemers veel voordelen:

  • Deelnemers krijgen een goed beeld van hun eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Ze krijgen een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag van hun onderzoek krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is voor werknemers gratis en vrijwillig.

Meer over het PMO

Leefstijlworkshop

Blijkt uit het PMO dat leefstijl een belangrijk aandachtspunt is, dan kunt u verder aan de slag. ArboNed biedt leefstijlworkshops op individueel niveau of leefstijlcoaching in team of groepsverband. De belangrijkste thema's zijn: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

De coaching en workshops hebben hetzelfde doel: bewustwording creëren bij de werknemer, waardoor hij of zij zelf, actief aan de slag gaat. En uiteindelijk gezonder wordt én blijft.

Meer over leefstijlprogramma's

Gerelateerde nieuwsberichten