Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Leestijd
2 minuten
21 mei 2024 bijgewerkt

Werknemers met een gezonde leefstijl melden zich minder vaak ziek. Hoe gezond uw werknemer leeft, is aan hem. Maar u kunt hem als werkgever wel bewust maken van de voordelen van een goede leefstijl. Bijvoorbeeld via een Preventief medisch onderzoek (PMO).

gezonde leefstijl

Bewust van gezondheid en leefstijl

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de mooie dingen in het leven. De meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid, en hoeveel dat waard is, als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewuster bezig zijn met hun eigen gezondheid en leefstijl, kunnen veel negatieve gezondheidseffecten voorkomen.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Het PMO kunt u zien als een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers. Het geeft werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en in de gezondheidsrisico’s die te maken hebben met werk. Deelnemers krijgen een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. Hierdoor biedt het PMO niet alleen inzicht, maar ook oplossingen.

De voordelen van een PMO

Een PMO biedt werknemers veel voordelen:

  • Deelnemers krijgen een goed beeld van hun eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Ze krijgen een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag van hun onderzoek krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever. Deelname is anoniem en de privacy van uw werknemers is gewaarborgd.
  • Deelname is voor werknemers gratis en vrijwillig.

Meer over het PMO

Aan de slag met leefstijl

Blijkt uit het PMO dat leefstijl een belangrijk aandachtspunt is, dan kunt u verder aan de slag. ArboNed biedt vitaliteitsworkshops op individueel niveau of leefstijlcoaching in team of groepsverband. De belangrijkste thema's zijn: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

De coaching en workshops hebben hetzelfde doel: zorgen dat uw werknemer zelf, actief aan de slag kan en wil. En uiteindelijk gezonder wordt én blijft.

Meer over vitaliteitsworkshops Meer over leefstijlcoaching

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer