Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Leefstijl heeft een impact op verzuim; werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt als werkgever uw werknemers er zich wel bewust van maken. Bijvoorbeeld via een Preventief medisch onderzoek (PMO). Een PMO geeft u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En biedt adviezen om dit te verbeteren.

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Preventief medisch onderzoek

Het PMO geeft uw werknemer inzicht in zijn energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Alle werknemers krijgen een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. Hierdoor biedt het PMO niet alleen inzicht, maar ook oplossingen. De privacy van uw werknemers is hierbij gewaarborgd. De werkgever krijgt vanaf 15 deelnemers een groepsrapportage inclusief passend advies.

Bewust van gezondheid en leefstijl

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de dingen die hij leuk vindt. Maar de meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewuster bezig zijn met hun eigen gezondheid en leefstijl, kunnen veel negatieve gezondheidseffecten voorkomen. Ze kunnen zelf goed zorgen voor het ervaren van een energiek, vitaal en gezond gevoel.

De voordelen van een PMO

Een PMO biedt werknemers veel voordelen:

  • Werknemers krijgen een goede indicatie van de eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Ze krijgen een adviesgesprek met een vitaliteits- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is voor werknemers gratis en vrijwillig.

Meer over het PMO

Leefstijlworkshop

Blijkt uit het PMO dat leefstijl een belangrijk aandachtspunt is, dan kunt u verder aan de slag. ArboNed biedt leefstijlworkshops op individueel niveau of leefstijlcoaching in team of groepsverband. Deze richten zich onder andere op de BRAVO leefstijlfactoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

De coaching en workshops hebben hetzelfde doel. Namelijk bewustwording creëren bij de werknemer, waardoor hij of zij zelf actief aan de slag gaat. En uiteindelijk gezonder wordt én blijft.

Meer over leefstijlprogramma's

Gerelateerde nieuwsberichten