Aanvullende eisen Arbobesluit vanwege coronapandemie

  • Leestijd
    2 minuten
  • 11 januari 2021 aangemaakt
  • 15 maart 2021 bijgewerkt

In het Arbobesluit is opgenomen dat u als werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek voor uw werkgevers. Vanwege de coronapandemie is het Arbobesluit uitgebreid met aanvullende eisen. Met de praktische COVID-19-inventarisatie van ArboNed weet u zeker dat uw bedrijf voldoet aan de laatste eisen.

Eettafel Leonie

Extra corona-maatregelen

De extra maatregelen die in het Arbobesluit zijn opgenomen zien er als volgt uit:

  • De hygiëne moet voldoende op orde zijn om (verdere) verspreiding van het virus te voorkomen.
  • Uw werknemers moeten voldoende zijn voorgelicht over hoe het coronavirus op de arbeidsplaats kan worden bestreden.
  • Het toezicht op het naleven van deze noodzakelijke maatregelen en voorzieningen moet goed zijn.

Voldoet u niet aan bovenstaande eisen, dan kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid mag bij herhaalde overtreding niet alleen een boete uitschrijven, maar ook het werk per direct stil laten leggen.

Aanvullende COVID-19-inventarisatie

Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving start met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). De aanvullende COVID-19-inventarisatie geeft u zicht op de arbeidsrisico’s die (mogelijk) zijn ontstaan door het coronavirus. U weet waarop u moet letten om uw werknemers zonder zorgen aan het werk te houden.

We kijken naar functionele aspecten zoals de indeling van de werkplekken en de looproutes. Daarnaast is er oog voor de menselijke factor, zodat uw werknemers fysiek én psychisch gezond kunnen werken. U voorkomt hiermee (langdurig) verzuim.

Direct afsluiten Ervaringen

Gerelateerde nieuwsberichten