Medisch directeur ArboNed op RTV Utrecht over werkstress

De kosten van werkstress voor werkgevers zijn gestegen naar jaarlijks inmiddels 3,1 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. "Het goede nieuws is dat werkstress te voorkomen is, als we er allemaal aandacht aan besteden", vertelt Truus van Amerongen, bedrijfsarts en directeur medische zaken bij ArboNed, op RTV Utrecht. Het is de Week van de Werkstress, met aandacht voor het voorkomen van (verzuim door) werkstress.

RTV Utrecht

Werkstress de baas

Een beetje stress is voor niemand slecht, vertelt Van Amerongen: "We hebben het juist nodig om goed te functioneren. Maar heb je te veel stress, dan kan dit tot klachten leiden. Dat wil je voor zijn."

Haar advies: ga als werkgever en werknemer op tijd met elkaar in gesprek en zoek samen naar oplossingen. Van Amerongen: "Werknemers moeten op tijd aan de bel trekken. Komen ze er niet uit, dan kunnen ze altijd terecht bij de (bedrijfs)arts via het open spreekuur, of ze nemen contact op met MijnCoachlijn. Werkgevers kunnen hun werknemers ondersteunen, bijvoorbeeld met een coach."

Luister het hele fragment hier terug (vanaf 8:14).

Truus van Amerongen
Truus van Amerongen

 

Week van de werkstress

Ruim een derde van het verzuim heeft werkdruk of werkstress als reden. Reden genoeg dus om hier tijdens de Week van de Werkstress extra bij stil te staan.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten