ArboNed informeert klanten uit voorzorg over datalek bij leverancier klanttevredenheidsonderzoek

Uit voorzorg informeren wij u over het volgende: bij een leverancier van marktonderzoekbureau Blauw Research waar wij mee samenwerken, is eind maart een datalek gevonden. Mogelijk is daarbij een aantal klantgegevens gelekt, zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Klanten die hierbij betrokken zijn, hebben op 30 maart 2023 per e-mail bericht van ons ontvangen vanuit ons e-mailadres security@info.arboned.nl. Heeft u geen e-mail van ons ontvangen, dan zijn uw gegevens hier niet bij betrokken. 

Datalek

Er zijn gegevens van onze klanten betrokken bij het datalek bij de softwareleverancier van marktonderzoeksbureau Blauw. Dat vinden wij uiteraard erg vervelend. We hebben Blauw opdracht gegeven om goed uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Blauw heeft direct maatregelen getroffen om het lek te dichten en om herhaling te voorkomen. Ook hebben we melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Uit onderzoek van Blauw is geen aanvullende informatie gekomen over welke gegevens exact zijn gestolen en of en waar deze zijn gebruikt. Het forensisch onderzoek is hiermee ten einde gekomen. Tot op heden is de gestolen data niet door de aanvallers gepubliceerd op het darkweb. Dit blijven wij monitoren.

Indien wij toch meer informatie hierover ontvangen, nemen wij persoonlijk contact op met degenen die hierbij betrokken zijn.

Heeft u vragen?

Bekijk dan onze Q&A

Gerelateerde nieuwsberichten