ArboNed op RTL Z: Meer besmettingen op het werk

  • Leestijd
    1 minuten
  • 25 september 2020 aangemaakt
  • 28 september 2020 bijgewerkt

De werkvloer is in opkomst als coronabesmettingshaard. Na maanden waarin het ziekteverzuim historisch laag was, klimt het aantal coronagerelateerde ziekmeldingen weer. "We zien dat coronaprotocollen goed zijn doorgevoerd. Dan hebben we het over de anderhalve meter afstand en de hygiënemaatregelen", vertelt Jurriaan Penders, bedrijfsarts en directeur medische zaken HumanTotalCare (waar ArboNed onderdeel van is). "Het naleven van deze protocollen - het gedrag van mensen - vraagt wel om een actieve aanpak vanuit de werkgever."

Meer besmetting op het werk

"Om scherpte terug te krijgen, is aanspreken op gedrag gewenst. Wij roepen dan ook alle werkgevers op om hun invloed - vanuit de arbeidsrechtelijke verhouding die er is met werkenden - uit te oefenen. En om zo actief bij te dragen aan de gezamenlijke aanpak van corona. Er ligt hier een belangrijke taak voor werkgevers in Nederland." licht Penders toe bij RTL Z. 
 
Lees het hele artikel op RTL Z of bekijk het live interview met Jurriaan Penders in de uitzending van RTL Z Nieuws.

"We moeten de maatregelen zo goed mogelijk naleven, om een eventuele tweede lockdown te voorkomen", zegt @jurriaanpenders in het @RTLZ Nieuws. #rtlz #corona #werkvloer #werken #gezondheid pic.twitter.com/pojg90j8fS

— RTL Z (@RTLZ) September 28, 2020

Corona en werk

ArboNed heeft, om verdere besmettingen met het coronavirus in te dammen, de dienstverlening aangepast. Meer informatie over corona en werk vindt u op onze speciale informatiepagina. Met een faq, een praktische gids voor uw bedrijf en de 'anderhalvemetersamenleving', en - indien van toepassing - voor uw werknemers: onze complete gids voor thuiswerkersKlik hier voor duidelijkheid over ziekmeldingen bij (verdenking van) het coronavirus.

Checklist 'Werken in de nieuwe werkelijkheid'

Gebruik deze opstartcheck zodat uw werknemers ook in tijden van corona gezond en veilig kunnen werken. De check geeft u een eerste beeld waarop u moet letten in de ‘anderhalvemetereconomie’.

Download de checklist

Gerelateerde nieuwsberichten