ArboNed vertrouwenspersoon voor tentoonstellingsbranche

  • Leestijd
    1 minuten
  • 06 december 2019 aangemaakt
  • 12 december 2019 bijgewerkt

Werkgevers hebben de wettelijke verplichting werknemers te beschermen tegen Psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Onder PSA wordt bijvoorbeeld verstaan pesten, agressie en geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en werkdruk. De vertrouwenspersoon is een belangrijk instrument om PSA aan te pakken en te voorkomen. In sommige branches wordt gekozen een sectorale vertrouwenspersoon aan te stellen. Zo kunnen alle werknemers in een bepaalde branche aankloppen bij een externe, onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon voor de Tentoonstellingsbranche

Het voordeel van de externe vertrouwenspersoon is dat hij onafhankelijk en objectief is en, door ervaring en kennis, deskundig. De drempel om aan te kloppen is bij een externe vertrouwenspersoon bovendien vaak lager dan bij een interne vertrouwenspersoon (collega). 

Lid van de tentoonstellingsbranche?

De sectorale vertrouwenspersoon van ArboNed wordt opgenomen in de komende Cao Tentoonstellingsbedrijven waarover sociale partners met elkaar in gesprek zijn. De vertrouwenspersoon is daardoor toegankelijk voor álle werknemers in de tentoonstellingsbranche, dus ook voor werknemers van CLC-VECTA leden. Meer informatie over deze dienst vindt u hier

Samenwerking met brancheorganisaties

Met verschillende (koepel)brancheorganisaties heeft ArboNed afspraken over ledenvoordeel en branchespecifieke dienstverlening zoals bijvoorbeeld de sectorale vertrouwenspersoon of speciale brancheloketten. Als lid van een aangesloten brancheorganisatie ontvangt u vaak een aantrekkelijke korting op de diensten van ArboNed. Zo krijgt u de oplossing die precies bij uw onderneming past. Weten of we ook met uw brancheorganisatie samenwerken? Check het hieronder.

Samenwerking brancheorganisaties

 

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten