Belang van coronatests - zo voorkomen we een tweede golf

  • Leestijd
    2 minuten
  • 24 juli 2020 aangemaakt
  • 25 september 2020 bijgewerkt

Na weken van een dalende trend loopt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland weer op. Om een tweede golf te voorkomen zijn de hoofdregels onverminderd belangrijk: "hou 1.5 meter afstand, denk aan hygiëne, vermijd drukke plekken, blijf thuis en test als u klachten heeft." 

coronatests om tweede golf te voorkomen

Goed voorbereiden op een eventuele tweede golf

Maar wat als de besmettingen en ziekenhuisopnames weer toenemen? Hoe gaat u om met de angst voor en mogelijke gevolgen van een eventuele ‘tweede golf’?

  1. Zorg dat werknemers voldoende zijn uitgerust, stimuleer dat ze vakantie opnemen.
  2. Beperk de gevolgen van een besmetting. Bij klachten blijven werknemers thuis en laten ze zich testen. De winst zit ‘m in het begin. Snelheid bij testen is cruciaal. Het isoleren van een besmette werknemer kan het blijven staan of omvallen van bedrijven betekenen. Zie hieronder meer informatie over de coronatests van ArboNed.
  3. Werknemers voelen zich gesteund, ook in moeilijke tijden.

Praktische gids 'Weer aan het werk'Praktisch gids veilig aan het werk

Met de praktische handvatten in deze gids zorgt u dat uw werknemers gezond en veilig aan het werk zijn. Fysiek en mentaal, thuis en op locatie. 

Download de gids

Meer informatie

Lees hier meer praktische tips over veilig werken in tijden van corona:

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in relatie tot werk en hoe uw organisatie hiermee kan omgaan. In ons werknemers- en werkgeversadvies leest u wat u kunt doen om coronabesmetting te voorkomen. Of download gratis onze handige checklist.

Gerelateerde nieuwsberichten