Betere preventie in de bouw

Leestijd
1 minuten
09 september 2019 bijgewerkt

ArboNed werkt intensief met Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de Bouw & Infra. Onlangs werd deze samenwerking naar een nog hoger niveau gebracht met een vernieuwende uitvoering van het pakket individugerichte preventiezorg.

Beter presteren in de bouw - afspraken Volandis

Samen met nog vier arbodiensten tekenden ArboNed een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Door middel van deze overeenkomst werken we samen om het gehele proces, van Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) tot vervolgactiviteiten, te optimaliseren. Het belangrijkste doel voor alle partners is dat binnen twee jaar ten minste 60% van de werknemers in de bouw- en infrasector gebruikmaakt van de best mogelijke preventiezorg. ArboNed bedient de klanten in de bouw vanuit het merk ArboDuo. Ook de klanten van HumanCapitalCare en Bedrijfsartsen5, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare worden bediend met dit nieuwe contract. 

Innoveren en beter presteren

Door intensiever samen te werken met een aantal specialistische partijen gaat Volandis uit van een aantal voordelen. Denk aan een modernisering van het Preventief medisch onderzoek (PMO/PAGO) en het adviesgesprek, de verbetering van de bereikbaarheid en kwaliteit van de locaties en meer vervolgbegeleiding voor werknemers. Zo innoveren we om de dienstverlening nog verder te verbeteren zodat de prestaties nog beter worden. We zetten hierbij in op ICT, de voorzieningen en medische en sociale ontwikkelingen voor de werknemers.

De DIA in het kort

Elke werknemer in de bouw- en infrasector heeft vanuit de cao Bouw & Infra recht op een Duurzame inzetbaarheidsanalyse. Deze analyse bestaat uit een uitgebreid medisch onderzoek en adviesgesprek. Tijdens dit gesprek staat uw werknemer stil bij zijn persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Zodat hij niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog gezond en met plezier naar het werk gaat. Deelname is voor werknemers kosteloos. Zij ontvangen vanaf hun twintigste automatisch elke vier jaar een uitnodiging.

Meer informatie 

Bent u werkgever of leidinggevende in de bouw en infra-sector en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw werknemers duurzaam en inzetbaar aan het werk te houden? Neem dan contact op met onze branchemanager bouw & infra Gert Jan Klanderman via gert.jan.klanderman@arboned.nl of 030 299 64 44 of neem een kijkje op onze branchepagina

Gerelateerde nieuwsberichten

RIE
17 april 2023

Hoe maakt u zelf een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)?

Lees meer
gevarendriehoek
28 april 2021

Arbeidsrisico’s verminderen

Lees meer
PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen
01 augustus 2022

PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen

Lees meer