Blue Monday? Inzetten op werkplezier loont altijd

  • Leestijd
    2 minuten
  • 16 januari 2023 aangemaakt
  • 18 januari 2023 bijgewerkt

Vandaag is het Blue Monday. Zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Hoewel deze bewering onzin is, kan het toch een mooie aanleiding zijn om uw bedrijf eens kritisch te bekijken. Gaan uw werknemers deze maandag - net als altijd - met plezier naar het werk, of zien ze Blue Monday juist als de zoveelste zware dag op het werk?

blue monday

Werkplezier vergroten

Investeren in werkplezier loont. Werknemers die voldoende vrijheid, steun en ruimte voor ontwikkeling ervaren, hebben meer plezier in hun werk en melden zich minder vaak ziek. Gebruik onze vijf tips om het werkplezier te vergroten en bevlogenheid te stimuleren.

  1. Investeer in het leren kennen van uw medewerkers: wat motiveert ze, wie vertrouwen ze in de organisatie?
  2. Zorg voor een bedrijfscultuur waar ruimte is voor open en eerlijke communicatie.
  3. Geef uw werknemers de verantwoordelijkheid voor het behalen van doelstellingen en geef ze de ruimte om zelf oplossingen te vinden.
  4. Creëer voor elke medewerker een persoonlijk groeiplan waarbij er aandacht is voor het ontwikkelen van hun talenten.
  5. Om werknemers te motiveren en hun betrokkenheid te vergroten, is het belangrijk om uw waardering te tonen voor het werk dat ze doen en de (persoonlijke) groei die ze laten zien.

De voordelen van bevlogenheid:

bevlogenheid

Meer tips en concreet advies afgestemd op uw bedrijf? De arbeids- en organisatiedeskundigen van ArboNed kunnen u hierbij helpen. Neem voor meer informatie contact op met uw vaste contactpersoon of bel/mail ons: 030 299 62 77 / salessupport@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten