Checklist Gezond en vitaal thuiswerken

Leestijd
1 minuten
19 juni 2024 bijgewerkt

Langere tijd thuiswerken zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten. En sommige werknemers vinden het thuiswerken mentaal zwaar. Gebruik deze checklist zodat uw werknemers gezond en vitaal kunnen thuiswerken. 

Download de checklist

Bekijk hier al onze checklists.

Checklist Gezond en vitaal thuiswerken

Uw zorgplicht rond thuiswerken

Veel mensen werken dagelijks vanuit huis. Als werkgever moet u volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in zijn arbobeleid betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever moet u nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht. Deze checklist helpt u om aan uw zorgplicht te voldoen. 

Download de checklist

Zeker van een gezonde thuiswerkplek?

Hoe zorgt u er nu voor dat uw werknemers ook thuis prettig en gezond kunnen blijven werken? Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken.

Heeft u alleen behoefte aan een preventieve controle van onze ergonomen? Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies over het optimaal inrichten van zijn thuiswerkplek. Ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

RIE
17 april 2023

Hoe maakt u zelf een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)?

Lees meer
gevarendriehoek
28 april 2021

Arbeidsrisico’s verminderen

Lees meer
PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen
01 augustus 2022

PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen

Lees meer