CNV en fysiotherapeuten zien toename thuiswerkblessures

Leestijd
2 minuten
28 oktober 2020 bijgewerkt

Leden van vakbond CNV geven aan dat ze vaker last hebben van hun schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona. Ook fysiotherapeuten zien een toename van het aantal klachten door thuiswerken. Heeft u het goed geregeld voor uw thuiswerkers? Zo voorkomt u klachten.

klachten thuiswerken

In een enquête onder CNV-leden geeft 41 procent van de deelnemers aan vaker last te hebben van schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona. 45 procent zegt dat de werkplek niet voldoet aan arbo-eisen. "De laptop staat op de keukentafel, de stoel is te laag, de laptop staat plat," zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. Veel thuiswerkers hebben hun werkplek niet op orde, zegt ook Boris van der Vorst van FysioHolland in Trouw.

thuiswerkenArboNed-ergonoom Esther Graaff-Visser: "Juist nu de periode dat we thuiswerken langer duurt, moeten we meer aandacht hebben voor onszelf. Dus: ondanks het gure herfstweer voldoende beweging zoeken buiten en nu echt die werkplek goed inrichten. De ergonomen van ArboNed helpen werknemers individueel via de online thuiswerkplek-check, en geven in groepsverband voorlichting via online presentaties. Dat laatste doen we samen met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige."

Als het aan de vakbond ligt, investeren werkgevers meer in de begeleiding van thuiswerkers. De kosten zouden werkgevers volgens CNV kunnen terugverdienen doordat het ziekteverzuim daalt.

Online thuiswerkplek-check

Een ergonoom van ArboNed legt uit hoe uw werknemer zelf, eenvoudig zijn thuiswerkplek zo goed mogelijk kan inrichten. Ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer door het thuiswerken voorkomen.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten

RIE
17 april 2023

Hoe maakt u zelf een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)?

Lees meer
gevarendriehoek
28 april 2021

Arbeidsrisico’s verminderen

Lees meer
PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen
01 augustus 2022

PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen

Lees meer