Coronatests: hoe zit het met ziekmelden?

  • Leestijd
    2 minuten
  • 22 juli 2020 aangemaakt
  • 24 juli 2020 bijgewerkt

Om een nieuwe, grootschalige uitbraak van het coronavirus te voorkomen, houden we ons aan de voorschriften van de overheid. Afgelopen week verdubbelde het aantal gemelde besmettingen. Het is dan ook belangrijk dat iedereen met (milde) corona-achtige klachten thuisblijft en zich snel laat testen. Wat als uw werknemers thuis niet kunnen werken, hoe zit het dan met ziekmelden?

coronavirus

Coronatest bij milde klachten

Het vroeg testen is van belang om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de impact op uw bedrijfsvoering te beperken. Ook als iemand ervan uitgaat dat het bijvoorbeeld slechts een verkoudheid is.

Stel uw werknemer kan niet thuiswerken, dan bent u hem ten minste kwijt totdat hij de uitslag heeft (en geen corona blijkt te hebben). Hoe sneller de testuitslag er is, hoe minder u als werkgever te lijden heeft onder afwezigheid. Bij de GGD is de uitslag van de test binnen 48 uur bekend. Ook bij ArboNed kunnen uw werknemers zich laten testen, via COVID-19 priority testing. Uw werknemer krijgt uiterlijk de dag na de test zijn uitslag. 

Ziekmelden en coronatests

Wanneer mag u uw werknemer ziekmelden? Bekijk ons overzicht:

corona en ziekmelden

Meer informatie

Lees hier meer praktische tips over veilig werken in tijden van corona:

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in relatie tot werk en hoe uw organisatie hiermee kan omgaan. In ons werknemers- en werkgeversadvies leest u wat u kunt doen om coronabesmetting te voorkomen. Of download gratis onze handige checklist.

COVID-19 tests

Maak als klant van ArboNed gebruik van COVID-19 priority testing. Uw werknemer heeft uiterlijk de dag na de test de nodige duidelijkheid. Is er sprake van besmetting, dan kunt u dankzij onze prioritybehandeling snel doorpakken met deskundig advies en begeleiding rond werk en inzetbaarheid. Zo verliest u geen kostbare tijd en voorkomt u verdere besmetting in uw bedrijf.

Meer informatie en aanmelden

Gerelateerde nieuwsberichten