Coronaproof werken: ervaringen met de COVID-19-inventarisatie

Werken uw werknemers coronaproof? Met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van aanpak zorgt u voor een veilige en gezonde werkomgeving. De COVID-19-inventarisatie brengt in kaart of u alles goed heeft geregeld rond het coronavirus. We spraken een aantal klanten over hun bevindingen.

covid-19-inventarisatie

Johan Ligtenberg, KAM-coördinator AKOR (180 medewerkers)AKOR

“Natuurlijk volgen we ook bij AKOR de coronarichtlijnen van de overheid. Toch is het in sommige situaties fijn als projectgroepen goed kunnen overleggen op kantoor. Daarom heeft AKOR een werkgroep in het leven geroepen die ervoor zorgt dat we ons hoofdkantoor ‘coronaproof’ kunnen blijven gebruiken. Om er zeker van te zijn dat we op de goede weg zijn, hebben we ArboNed ingeschakeld voor een COVID-19-inventarisatie. Een van de tips was om bij elke kantoor- en vergaderruimte bordjes op te hangen waarop staat hoeveel mensen er maximaal mogen werken of vergaderen. Wel zo duidelijk voor onze collega’s!”

Ellen Joziasse, Manager Human Resources Quaker Houghton (200 medewerkers)Quaker

“Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 was het voor ons zaak om return to the workplace plannen op te stellen voor onze laboratoria en productieafdelingen. De gezondheid van onze medewerkers stond daarbij voorop. We vroegen de specialisten van ArboNed om fysieke werkplekbezoeken te brengen en onze plannen te toetsen. De uitkomst daarvan, die als RI&E aan ons werd gerapporteerd, bevestigde dat het overgrote deel van onze plannen goed op orde was. Daarnaast kregen we handige tips om onze gebouwen en werkomgeving 100% COVID-proof te maken.

Richard Steenbergen, Management JuRo Unirek (27 medewerkers)JuRo

“Wij hadden bij JuRo Unirek al verschillende maatregelen genomen op het gebied van thuiswerken. Door de COVID-19 RI&E van ArboNed hebben we deze gericht kunnen aanvullen. De ArboNed-deskundige heeft met een frisse blik meegekeken naar de door ons getroffen maatregelen. Aan de hand van deze evaluatie hebben we onze begeleiding omtrent de thuiswerkplekken verder kunnen aanscherpen en geven we nog meer aandacht aan de mentale belasting die deze nieuwe situatie met zich meebrengt. Een COVID-19 RI&E is niet alleen nuttig, maar is naar mijn mening ook een noodzakelijke en logische aanvulling op de bestaande RI&E.”

phenospexAlexandra Müller, HR-manager Phenospex (25 medewerkers)

“Wij vinden het belangrijk dat onze werknemers veilig kunnen werken en gezond blijven, maar ook dat ze zich op hun gemak voelen. Dat zie ik als goed werkgeverschap. Daarom is het bij zo’n thema als corona fijn om er een expert bij te halen die er echt oog voor heeft. Ook als boodschap naar het team. De samenwerking met de consultant van ArboNed was prettig. We hebben nu een helder en gedetailleerd Plan van aanpak, waarmee we direct aan de slag zijn gegaan.”

bitdefenderSanny Naber, office manager Bitdefender (30 medewerkers)

“De collega’s willen het liefst deels thuis en deels op kantoor werken. Daarom ben ik in de zomer gaan kijken wat er moest gebeuren om het kantoor veilig te openen. Ik kwam er zelf niet uit, dus heb ik de hulp ingeschakeld van ArboNed. Sommige maatregelen waren heel logisch, maar ik had ook ‘oh ja!’-momenten. Onze bureaus zijn bijvoorbeeld vrij groot, dus ik dacht dat er wel twee werknemers konden werken. Maar er moet natuurlijk ook iemand achterlangs kunnen lopen. Daar houden we nu ook rekening mee. Het kantoor is helemaal ready to go, maar we volgen de richtlijnen vanuit de overheid en gaan voorlopig niet open.” 

bea zorgBastiaan Nijsen, beleidsmedewerker Bea Zorg (25 medewerkers)

“De COVID-19-inventarisatie leek me interessant, omdat er bij de medewerkers onduidelijkheid was over de richtlijnen. Ik wilde graag een onafhankelijk oordeel. Het proces van offerteaanvraag tot de oplevering van het rapport verliep vlot. We hebben nuttige achtergrondinfo gekregen en alle voorgestelde maatregelen zijn overgenomen. Ik ben blij dat er nu helderheid is en dat we concrete aanbevelingen hebben. Zo nemen we zorgen weg bij onze medewerkers, zeker bij degenen die in een risicogroep vallen.”

Gerelateerde nieuwsberichten