Coronaproof werken: ervaringen met de COVID-19-inventarisatie

Werken uw werknemers coronaproof? Met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van aanpak zorgt u voor een veilige en gezonde werkomgeving. De COVID-19-inventarisatie brengt in kaart of u alles goed heeft geregeld rond het coronavirus. We spraken een aantal klanten over hun bevindingen.

covid-19-inventarisatie

phenospexAlexandra Müller, HR-manager Phenospex (25 medewerkers)

“Wij vinden het belangrijk dat onze werknemers veilig kunnen werken en gezond blijven, maar ook dat ze zich op hun gemak voelen. Dat zie ik als goed werkgeverschap. Daarom is het bij zo’n thema als corona fijn om er een expert bij te halen die er echt oog voor heeft. Ook als boodschap naar het team. De samenwerking met de consultant van ArboNed was prettig. We hebben nu een helder en gedetailleerd Plan van aanpak, waarmee we direct aan de slag zijn gegaan.”

bitdefenderSanny Naber, office manager Bitdefender (30 medewerkers)

“De collega’s willen het liefst deels thuis en deels op kantoor werken. Daarom ben ik in de zomer gaan kijken wat er moest gebeuren om het kantoor veilig te openen. Ik kwam er zelf niet uit, dus heb ik de hulp ingeschakeld van ArboNed. Sommige maatregelen waren heel logisch, maar ik had ook ‘oh ja!’-momenten. Onze bureaus zijn bijvoorbeeld vrij groot, dus ik dacht dat er wel twee werknemers konden werken. Maar er moet natuurlijk ook iemand achterlangs kunnen lopen. Daar houden we nu ook rekening mee. Het kantoor is helemaal ready to go, maar we volgen de richtlijnen vanuit de overheid en gaan voorlopig niet open.” 

bea zorgBastiaan Nijsen, beleidsmedewerker Bea Zorg (25 medewerkers)

“De COVID-19-inventarisatie leek me interessant, omdat er bij de medewerkers onduidelijkheid was over de richtlijnen. Ik wilde graag een onafhankelijk oordeel. Het proces van offerteaanvraag tot de oplevering van het rapport verliep vlot. We hebben nuttige achtergrondinfo gekregen en alle voorgestelde maatregelen zijn overgenomen. Ik ben blij dat er nu helderheid is en dat we concrete aanbevelingen hebben. Zo nemen we zorgen weg bij onze medewerkers, zeker bij degenen die in een risicogroep vallen.”

Gezond en veilig aan het werk

Met onze nieuwe module inventariseren we alle COVID-19-gerelateerde arbeidsrisico’s. We stellen vast welke maatregelen u moet en kunt nemen voor een gezond en veilig bedrijf, ook in tijden van corona.

Meer informatie en afsluiten

Gerelateerde nieuwsberichten