Dag van de Ondernemer

Vandaag, de derde vrijdag in november, is het de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland. Een dag waarop heel Nederland mkb-ondernemers in het zonnetje zet. En niet onverdiend. Het zijn die vele mkb-ondernemers die met hun durf en doorzettingsvermogen, zorgen voor banen en economische groei in Nederland. Michael Voeten is zo’n persoon. Hij staat symbool voor de circa 450.000 mkb-bedrijven die Nederland rijk is. Hij is eigenaar van Staanofzitten.nl en een rasechte ondernemer. Acht jaar geleden begonnen op een zolderkamer en inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met een bedrijfspand en 3 medewerkers. “En”, zo vertelt hij, “we groeien nog steeds.”

Staanofzitten.nl 

Staanofzitten.nl is een groothandel en webshop gespecialiseerd in ergonomisch kantoormeubilair met de focus op zit-sta bureaus en bureaustoelen. Michael merkt dat de vraag naar ergonomisch kantoormeubilair is toegenomen sinds de oprichting van zijn bedrijf. Michael: “Thuiswerken heeft zeker bijgedragen aan de toegenomen drukte. We mogen nu twee keer zoveel werkplekken inrichten als voor de coronapandemie, zowel op kantoor als thuis. We zitten teveel en zitten is een van de meest belastende houdingen voor het lichaam. En als mensen zitten, is het belangrijk dat ze de juiste houding aannemen, zodat ze zo min mogelijk kans hebben op gezondheidsklachten.“

Kennispartner MKB

Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland en Nathalie de Geus, algemeen directeur van ArboNed, onderschrijven het belang van mkb-ondernemers voor Nederland. Ze gaan op deze Dag van de Ondernemer samen op werkbezoek bij een mkb-bedrijf, dit jaar Staanofzitten.nl. Leendert-Jan: “ArboNed is een kennispartner van MKB-Nederland en samen helpen wij mkb’ers met allerlei vragen over gezond en veilig werken. Het is goed om op deze manier samen te zien en horen waar een ondernemer in het mkb tegenaan loopt.” Op de vraag waarom mkb-ondernemers dan zo belangrijk zijn, antwoordt hij: “Al die mkb-ondernemers samen zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de economie en werkgelegenheid”. Nathalie vult aan: “Ze hebben het niet altijd even makkelijk. Er was corona, de energieprijzen zijn hoog, de arbeidsmarkt is krap, materialen duur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar gelukkig houden veel ondernemers zich staande en zetten de schouders er flink onder. We zijn erg trots op al die ondernemers die daarom vandaag een extra pluim verdienen.”

Aandenken

Als dank voor het werkbezoek en als waardering voor zijn ondernemerschap, ontvangt Michael een mooi aandenken aan de Dag van de Ondernemer samen met een cheque voor een Preventief medisch onderzoek (PMO). “Dat komt perfect uit.”, zegt Michael als hij de cheque in handen krijgt. “Het was ook een punt voor mijn RI&E (Risico-inventarisatie en -evaluatie).”

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van de Ondernemer. En bekijk hierboven de video van het bedrijfsbezoek van Leendert-Jan en Nathalie aan Staanofzitten.nl, waarin Michael bevlogen vertelt over alle producten die hij verkoopt, zijn start acht jaar geleden als ondernemer, waar hij tegenaan is gelopen en welke obstakels hij heeft moeten overwinnen.