"De bedrijfsarts staat aan de kant van de werkgever" + 3 andere vooroordelen ontkracht

Leestijd
1 minuten

De bedrijfsarts is niet altijd op hand van de werkgever. En de bedrijfsarts geeft geen medische informatie door aan het bedrijf. Drie bedrijfsartsen, waaronder medisch directeur van ArboNed Truus van Amerongen ontkrachten de 4 grootste vooroordelen over de bedrijfsarts in een artikel van Intermediar

4 voordelen over de bedrijfsarts

De bedrijfsarts is adviseur op het gebied van werk en gezondheid. Bedrijven kunnen, veelal via een arbodienst, een bedrijfsarts inschakelen voor advies en ondersteuning bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Een bedrijfsarts helpt in het geval van verzuim ook om werknemers zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk te krijgen.

‘Een werkgever heeft er ook niets aan als wij hem naar de mond praten. Dan gaat die uiteindelijk het schip in omdat iemand die niet voldoende is hersteld opnieuw – en mogelijk zelfs langer – uitvalt.’ vertelt Truus tegen Intermediar. 

De bedrijfsarts van ArboNed

De bedrijfsarts van ArboNed staat bekend om zijn gespecialiseerde kennis op het gebied van verzuim en re-integratie. Door onderzoek, trainingen, tests en andere wetenschappelijk onderbouwde methodes blijft hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zodoende kan hij méér voor u bereiken op het gebied van verzuim en re-integratie.

Verzuimabonnement afsluiten

Met een abonnement bij ArboNed bent u aangesloten bij een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland. Na het afsluiten van een abonnement bent u in het bezit van het wettelijk verplichte basiscontract en heeft u ook toegang tot de bedrijfsarts.

Gerelateerde nieuwsberichten

Plan van aanpak bij verzuim
21 november 2022

Tips voor het opstellen van het Plan van aanpak bij verzuim

Lees meer
6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid
01 november 2022

6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid

Lees meer