De overgang en werk: wat kunt u doen als werkgever?

De bekende klachten: opvliegers, slecht slapen en prikkelbaar zijn. Op een gegeven moment krijgen vrouwen te maken met de overgang. In sommige gevallen zijn de klachten zo erg dat vrouwen zich ziek melden. Soms weten ze niet dat hun klachten te maken hebben met de overgang. Hoe kunt u hier als werkgever rekening mee houden zodat deze vrouwen duurzaam inzetbaar blijven? 

Mensely, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare, heeft over dit onderwerp een korte webcast gemaakt. In deze video legt gynaecoloog Vera Haitsma de invloed van de overgang op werk uit, hoe u de signalen herkent, welke risico’s er op de loer liggen en wat u als werkgever kunt doen.

De overgang bespreekbaar maken

De overgang, iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Hoewel niet iedere vrouw er evenveel last van heeft, kunnen de symptomen het leven flink op zijn kop zetten. En die klachten zijn van invloed op het werk. 

Hoewel iedere vrouw in de overgang komt, is het aangaan van het gesprek hierover niet altijd even eenvoudig. Want hoe creëert u de juiste sfeer van vertrouwen en hoe stelt u de juiste vragen? De arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed kan u hierbij helpen.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten