“De verzekering is het sluitstuk”

  • Leestijd
    2 minuten
  • 23 april 2020 aangemaakt
  • 20 mei 2020 bijgewerkt

Het is belangrijk dat verzekeraars, arbodiensten, brancheorganisaties, adviseurs en werkgevers elkaars taal begrijpen. Want alleen zo kun je samen verzuim voorkomen en beperken. Wij spreken met Paul Verweij, consultant en adviseur bij Aon en partner van ArboDuo, onderdeel van ArboNed.

interview AON

“Als coördinerend makelaar voor Bouwend Nederland kijken wij verder dan alleen een verzekering voor het bouwbedrijf. Wij hebben een brede blik en spreken met de werkgever over de vitaliteit en gezondheid van zijn bedrijf en zijn mensen. Alleen dan kun je echt het verschil maken en verzuim verminderen.” Verzuim, WIA, eigen risico dragen, verzekeren, voor een kleine werkgever in de bouw is het lastige materie. Daarom zorgt Aon eerst dat alles op tafel komt. Paul: “Voor veel werkgevers in de bouw is preventie van verzuim nog onontgonnen terrein. Vaak krijgt het pas aandacht als iemand uitvalt. Dat is onze taak. We kijken eerst naar de ondernemer en zijn bedrijf. Wat voor bedrijf is het? Hoe onderneemt de werkgever? Wat zijn de drijfveren? Dan pas gaan we het hebben over verzuim. Er zijn veel zaken al georganiseerd in de bouw. Maar wordt dat optimaal gebruikt? Als je namelijk begint met een verzuimverzekering en je weet niet waar de risico’s liggen, zit de werkgever straks met een hoge premie en de verzekeraar met een hoge schadelast. Dat willen we allemaal niet.”

Elkaars taal spreken

Aon werkt samen met Bouwend Nederland, ArboDuo en verzekeraars om zo de werkgever in de bouw nog beter van dienst te zijn. “Het is belangrijk dat wij elkaars taal speken. Bouwend Nederland legt verbanden en biedt voordelen als trainingen, advies, financiële ledenvoordelen en Social Support. ArboDuo kijkt verder dan alleen verzuim. Aon brengt dit alles samen. Zorg dat je als werkgever het gesprek met je werknemers over verzuim en voorkomen van verzuim gaat voeren. En als je dat lastig vindt, zorg dan voor een goede externe partij die je daarbij kan helpen.”

www.aon.nl/bouw