De Week van de RI&E staat voor de deur

Van 20 tot en met 24 juni is het de Week van de RI&E. In deze week staat het veilig en gezond werken binnen bedrijven centraal, met als basis de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hoe staat het eigenlijk met uw RI&E? 

Week van de RIE

In een RI&E brengt u als werkgever alle arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. In het bijbehorende Plan van aanpak legt u maatregelen vast om de risico’s te minimaliseren. Zo werkt u actief aan een veilige en gezonde werkomgeving.

Meer dan alleen een wettelijke verplichting

Iedere werkgever is vanuit de Arbowet verplicht om middels een RI&E de gezondheid en veiligheid in hun bedrijf te bevorderen. Maar nog belangrijker dan de wettelijke verplichting is dat het maken van een RI&E uw ogen opent voor de arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf.  

Wat levert de RI&E u als ondernemer op?

De RI&E brengt voor u als werkgever nog meer voordelen met zich mee. Een veilige en gezonde werkomgeving leidt ook tot minder verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers. Het is een onmisbaar instrument om uw werknemers gezond, veilig en met plezier aan het werk te houden. En zodoende flink te besparen op uw bedrijfskosten. 

Aan de slag met uw RI&E

Laat u tijdens de Week van de RI&E inspireren om te starten met de RI&E of juist de punten op de i te zetten en maak gebruik van onze hulpmiddelen en tips:

  1. Praktische gids voor een veilige werkomgeving  
  2. Video: Maak een start met uw RI&E  
  3. Gezond ondernemen podcast: De RI&E in de praktijk
  4. Training: Maak zelf uw RI&E
  5. Veel gestelde vragen over de RI&E 

Gerelateerde nieuwsberichten